Pastasalade Margarita

Pastasalade Margarita

30-45Noedels of PastaCombi-stoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 450 g korte pasta (bijv. fusilli)
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 1 eetlepel balsamico
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 18 cherrytomaten
  • 12 ansjovisfilets (in olie, uitgelekt en eventueel gehalveerd)
  • 3 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
  • 12 kleine mozzarellabolletjes

Supplies

  • Kom
  • Steelpan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 tot45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Kook de pasta in gezout water volgens de aanwijzingen op de verpakking (iets zachter dan beetgaar).

Stap 2:
Meng intussen in een slakom de beide azijnsoorten en voeg zout en peper toe. Kluts vervolgens met een garde de olie erdoor. Giet de bereidde pasta af. Laat de pasta uitlekken. Doe de pasta in de slakom, voeg de slasaus toe en laat het geheel koud worden.

Stap 3:
Dompel de tomaten 10 seconden in kokend water. Giet de tomaten af. Pel de tomaten en doe ze in de slakom. Voeg de ansjovis, de kappertjes en de mozzarellabolletjes toe.

Stap 4:
Trek de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Strooi de oregano erover en meng alles goed. Breng de salade zo nodig verder op smaak.
Zet de salade afgedekt in de koelkast om alles te laten intrekken. Haal de kom ca. 30 minuten voor het opdienen uit de koelkast en serveer de salade op kamertemperatuur.

Voor deze salade kunt u vele pastasoorten gebruiken. Belangrijk is alleen dat de pasta niet te dik is en dat de saus voor het afkoelen wordt toegevoegd. Verse slakruiden smaken altijd goed bij dit gerecht.