Mediterrane Kippendijen met pruimen, olijven en kappertjes

40-45KipOvenMakkelijk

Ingredients

  • 6 kippendijen met vel en bot
  • 6 tenen knoflook gekneusd
  • 150 gram pruimen zonder pit
  • 80 gram groene olijven zonder pit
  • 50 gram kappertjes
  • 6 ansjovisfilets
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 100 ml sherry
  • 1 tl bruine suiker
  • Zout en peper
  • 4 takjes oregano

Supplies

  • Braadpan
  • Kom
  • Braadslee

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de kippendijen in een kom en voeg peper, zout, suiker en de gekneusde knoflook toe.

Stap 2:
Meng de rode wijnazijn en sherry erdoorheen en laat afgedekt of gevacumeerd 1 nacht marineren.

Stap 3:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus 170 °C

Stap 4:
Haal de kippendijen uit de marinade en dep droog en bewaar de marinade.

Stap 5:
Bestrooi de kippendijen met peper en zout.

Stap 6:
Plaats een gietijzeren braad-/stoofpan op de kookplaat, onze chefs gebruiken de Hub, en verwarm er een scheut olijfolie in.

Stap 7:
Bak de kippendijen rondom bruin.

Stap 8:
Laat de kippendijen met vel naar boven liggen en blus af met de marinade.

Stap 9:
Voeg de marinade, pruimen, olijven en kappertjes toe.

Stap 10:
Verdeel de ansjovis over de kippendijen en leg er als laatste de oregano op.

Stap 11:
Zet de braad-/stoofpan in de oven en stel in.
Hetelucht plus                                  170 °C
Bereidingstijd                                   40 tot 45 minuten

Stap 12:
Schep er om de 15 minuten wat marinade overheen.

Stap 13:
Serveer de kip met brood en een salade.