Bereidingswijze
Stap 1: Doe de kippendijen in een kom en voeg peper, zout, suiker en de gekneusde knoflook toe.
Stap 2: Meng de rode wijnazijn en sherry erdoorheen en laat afgedekt of gevacumeerd 1 nacht marineren.
Stap 3: Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 170 °C
Stap 4: Haal de kippendijen uit de marinade en dep droog en bewaar de marinade.
Stap 5: Bestrooi de kippendijen met peper en zout.
Stap 6: Plaats een gietijzeren braad-/stoofpan op de kookplaat, onze chefs gebruiken de Hub, en verwarm er een scheut olijfolie in.
Stap 7: Bak de kippendijen rondom bruin.
Stap 8: Laat de kippendijen met vel naar boven liggen en blus af met de marinade.
Stap 9: Voeg de marinade, pruimen, olijven en kappertjes toe.
Stap 10: Verdeel de ansjovis over de kippendijen en leg er als laatste de oregano op.
Stap 11: Zet de braad-/stoofpan in de oven en stel in. Hetelucht plus 170 °C Bereidingstijd 40 tot 45 minuten
Stap 12: Schep er om de 15 minuten wat marinade overheen.
Stap 13: Serveer de kip met brood en een salade.