Mac and Cheese

De mac and cheese is een echte klassieker als het om snacken gaat. Probeer dit recept uit met bloemkool en een extra krokante kaaslaag.

45-50 minNoedels of PastaOvenMakkelijk

Ingredients

Voor de saus
  • 250 gram mozzarella
  • 250 gram gruyere
  • 45 gram parmesan
  • 230 ml crème fraiche
  • 1 liter melk
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • Worchestershire sauce
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl mosterd poeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl nootmuskaat
Voor de macaroni
  • 600 gram pasta
  • 1 st bloemkool, in roosjes
Voor de topping
  • Kaas
  • Panko
  • Bieslook

Supplies

  • Hub
  • Stoomoven pan met gaatjes

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht plus    225C

Stap 2:
Kook de pasta in 10-12 minuten gaar in zout kokend water.

Stap 3:
Giet de pasta af wanneer de ze gaar is en besprenkel met olijfolie.

Stap 4:
Doe de bloemkool roosjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.

Stomen                100C
Bereidingstijd     5 minuten

Stap 5:
Verwarm de Hub op de kookplaat op stand 7.

Stap 6:
Doe de boter in de hub en laat deze uitbruisen. Voeg nu de bloem toe en en meng tot een droge massa. Wanneer de roux naar biscuit begint te ruiken is deze klaar.

Stap 7:
Voeg nu beetje bij beetje melk toe en roer tot een homogene saus. Voeg vervolgens de crème fraiche toe.

Stap 8:
Voeg de kaas (bewaar een deel voor bovenop) toe aan de saus en vervolgens de pasta.

Stap 9:
Meng alles met elkaar, verdeel de resterende kaas over de pasta.

Stap 10:
Bestrooi met de broodkruim en zet in de oven.

Hetelucht Plus    225C
Bereidingstijd     25 minuten
Crisp                    aan

Stap 11:
Bestrooi met bieslook en serveer direct.