De mac and cheese is een echte klassieker als het om snacken gaat. Probeer dit recept uit met bloemkool en een extra krokante kaaslaag.
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus 225C
Stap 2: Kook de pasta in 10-12 minuten gaar in zout kokend water.
Stap 3: Giet de pasta af wanneer de ze gaar is en besprenkel met olijfolie.
Stap 4: Doe de bloemkool roosjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 100C Bereidingstijd 5 minuten
Stap 5: Verwarm de Hub op de kookplaat op stand 7.
Stap 6: Doe de boter in de hub en laat deze uitbruisen. Voeg nu de bloem toe en en meng tot een droge massa. Wanneer de roux naar biscuit begint te ruiken is deze klaar.
Stap 7: Voeg nu beetje bij beetje melk toe en roer tot een homogene saus. Voeg vervolgens de crème fraiche toe.
Stap 8: Voeg de kaas (bewaar een deel voor bovenop) toe aan de saus en vervolgens de pasta.
Stap 9: Meng alles met elkaar, verdeel de resterende kaas over de pasta.
Stap 10: Bestrooi met de broodkruim en zet in de oven.
Hetelucht Plus 225C Bereidingstijd 25 minuten Crisp aan
Stap 11: Bestrooi met bieslook en serveer direct.