Lasagne met pompoen, gamba’s, gember en salie

Lasagne met pompoen, gamba’s, gember en salie

90-120Kaas/zuivelGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 500 gram stevige pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 50 gram geraspte Grana Padano
  • 500 gram voorgekookte gamba’s (of vers, 3 minuten stomen op 85 °C)
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ bosje lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 250 gram ricotta
  • 3 eetlepels bakgember , snippers
  • Snufje gemalen foelie
  • 4 á 6 blaadjes verse salie, fijn gehakt
  • 250 gram lasagnevellen
  • 1 á 2 eetlepels pijnboompitten

Supplies

  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Stoomoven
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 90 tot 120 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom de pompoenstukjes 3 minuten op 100 °C.

Stap 2 :
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook en de paprikareepjes 2 minuten. Schep de pompoen erdoorheen en bak nog even.

Stap 3:
Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

Stap 4:
Voeg de gembersnippers, foelie, peper, zout, gehakte salie en de helft van de ricotta toe.

Stap 5:
Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Schep een beetje van de tomatensaus op de bodem, duw de gamba’s in de saus en leg de lasagnevellen erop. Herhaal dit totdat de saus op is. Eindig met een laagje van de saus. Bestrooi tot slot met de lente-uitjes.

Stap 6:
Verdeel de rest van de ricotta er in kleine bergjes op. Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en wat versgemalen peper.

Stap 7:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C. Bak de lasagne gedurende 45 minuten.

Stap 8:
Bestrooi de lasagne voor het serveren eventueel met verse basilicumblaadjes.