Lasagne met pompoen, gamba’s, gember en salie
De bereidingstijd is ca. 90 tot 120 minuten.
Bereiding
Stap 1: Stoom de pompoenstukjes 3 minuten op 100 °C.
Stap 2 : Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de knoflook en de paprikareepjes 2 minuten. Schep de pompoen erdoorheen en bak nog even.
Stap 3: Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
Stap 4: Voeg de gembersnippers, foelie, peper, zout, gehakte salie en de helft van de ricotta toe.
Stap 5: Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Schep een beetje van de tomatensaus op de bodem, duw de gamba’s in de saus en leg de lasagnevellen erop. Herhaal dit totdat de saus op is. Eindig met een laagje van de saus. Bestrooi tot slot met de lente-uitjes.
Stap 6: Verdeel de rest van de ricotta er in kleine bergjes op. Bestrooi met de Grana Padano, pijnboompitten en wat versgemalen peper.
Stap 7: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 °C. Bak de lasagne gedurende 45 minuten.
Stap 8: Bestrooi de lasagne voor het serveren eventueel met verse basilicumblaadjes.