Italiaanse focaccia

Italiaanse focaccia

BroodOvenMakkelijk

Ingredients

  • 250 gram Italiaanse bloem (Grano duro)
  • 150 gram lauwwarm water
  • 1 tl zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • Ca. 2 el olijfolie
  • 2 el tijmblaadjes, gehakt
  • 3 el rozemarijn, gehakt

Supplies

  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 75 tot 90 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Los de gist in het lauwe water op.

Stap 2:
Kneed met de hand of machine bloem, gist, water en 1 eetlepel olie tot een soepel, elastisch deeg. Vorm er een bal van en leg het in de oven op het programma Gistdeeg rijzen voor 30-35 minuten. Geen programma voor gistdeeg rijzen? Zet de oven dan op 35 ºC.

Stap 3:
Kneed, zodra het voldoende is gerezen, de rozemarijn, tijm en zeezout door het deeg.

Stap 4:
Leg het deeg op de bakplaat en vorm een plat brood van ca. 1,5 cm dik. Druk er met de vingertoppen kuiltjes in en besprenkel het met wat olijfolie.

Stap 5:
Plaats het deeg weer terug in de oven op het programma Gistdeeg rijzen (of op 35 ºC). Laat het nu nog rijzen voor 30 minuten. Haal het daarna uit de oven.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 220 ºC.

Stap 7:
Bak de focaccia voor 20-25 minuten.

Oven met Professsional       Na 1 minuut en na 7 minuten een stoominjectie
Combi-stoomoven               Na 1 minuut en na 7 minuten een handmatige stoominjectie

 

Tip: Lekker met pesto. Snijd dan mooie plakken in de lengte van het brood, besmeer elke plak lekker dik met pesto en serveer direct