De bereidingstijd is ca. 45 minuten.
Bereidingswijze
Hutspot
Stap 1: Doe de winterpeen, aardappel en de knolselderij in een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen 100C Tijdsduur 15 minuten
Stap 2: Doe de melk en boter in een kleine dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven bij de aardappelen.
Stomen 100C Tijdsduur 5 minuten
Stap 3: Bak de rode uien in een koekenpan in olie goudbruin en gaar, breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Doe de gare groenten in een dichte hoge stoomovenpan en stamp tot een puree, voeg de boter en melk toe en meng erdoorheen.
Stap 5: Voeg de gebakken uien toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 6: Houd de puree warm in de stoomoven.
Stomen 85C
Tip: Heb je geen stoomoven? Gaar de groenten dan in een pan met water. De bereidingstijd is gelijk aan de stoomoven.
Vegetarische jus
Stap 1: Fruit de sjalot en knoflook aan in een koekenpan met olie, voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze goed aan.
Stap 2: Voeg de tijm, miso en groentebouillon toe en breng de jus aan de kook.
Stap 3: Laat de jus even doorkoken en draai vervolgens glad in de blender. Breng de jus op smaak met peper en zout.
Serveren
Stap 1: Bak de vegetarische spekjes krokant in een koekenpan.
Stap 2: Schep de hutspot op de borden en maak een kuiltje voor de jus. Giet wat jus in het kuiltje en strooi de spekjes over de hutspot. Garneer met gehakte peterselie.