Geroosterde knolselderij

Houd je van de vegetarische keuken en wil je eens iets nieuws proberen? Dan is dit recept met geroosterde knolselderij misschien wat voor jou. Ervaar de bite van groente met de rijke smaak van verschillende kruiden in een rijke paddenstoelensaus.

2 - 3 uurVegetarischOvenGemiddeld

Ingredients

  • 1 knolselderij
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 citroen geraspt
  • 65 ml slagroom
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sherryazijn
  • 1 el mosterd
  • 4 blaadjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui gesnipperd
  • 5 tenen gehakte knoflook
  • olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl kurkuma
  • zout en peper

Supplies

  • Blender
  • Bratometer
  • Braadslee
  • Koksmes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 200 °C – hetelucht plus.
  2. Was de knolselderij grondig en prik hem rondom in met een mes, ongeveer 1 cm diep.
  3. Doe de olijfolie, kurkuma, gehakte knoflook, tijm, zout en peper in een kommetje en meng deze.
  4. Smeer het mengsel over de knolselderij.
  5. Zorg ervoor dat de tijm en knoflook mooi verdeeld zijn over de knolselderij.
  6. Als je bratometer hebt steek deze dan in de knolselderij en plaats deze in een braadslede op het rooster van de oven.
  7. Zet de knolselderij in de voorverwarmde oven
    Hetelucht plus 200 °C  – bereidingstijd 180-200 min of kerntemperatuur 95 °C
  8. Haal de knolselderij uit de braadslede en zet de braadslede op de kookplaat.
  9. Verwarm de braadslede en fruit de ui aan in olie.
  10. Voeg de champignons toe en bak deze mee, blus af met de groentebouillon.
  11. Voeg tijm, rozemarijn en salie toe en laat de bouillon inkoken.
  12. Voeg mosterd, azijn, sojasaus en slagroom toe.
  13. Verwijder een derde van de champignons en houd deze apart.
  14. Doe de rest van de saus in de blender en maak een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  15. Doe de rest van de champignons terug in de pan en verwarm deze met de saus.
  16. Snijd de knolselderij kruislings in vanaf de bovenkant en laat deze openvallen.
  17. Giet een deel van de jus erover en serveer in zijn geheel.