Bereidingswijze dorade
Stap 1: Meng de olijfolie met de chilipoeder en komijn.
Stap 2: Snijd de dorade in op de filets en bestrooi met zout en de gemaakte olie.
Stap 3: Vul de buikholte van de dorade met plakjes citroen en takken koriander.
Stap 4: Laat de dorade marineren.
Bereidingswijze Pico de Gallo
Stap 1: Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadkern en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 2: Pel en snipper de rode ui en hak de koriander fijn.
Stap 3: Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Stap 4: Meng de tomatenblokjes met de ui en koriander en de komkommer. Voeg een scheut olie toe en sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot serveren in de koelkast.
Bereidingswijze Serveren
Stap 1: Snijd de jalapeño en lente-ui in fijne ringetjes.
Stap 2: Meng met olijfolie, limoensap, lente ui en jalapeño.
Stap 3: Verwarm de grillplaat op stand 7 op de kookplaat.
Stap 4: Wanneer de grillplaat heet is leg de dorade erop en gril 4-5 minuten per kant.
Stap 5: Verwarm een koekenpan op stand 7 en bak de taco’s kort om en om, bewaar onder een theedoek.
Stap 6: Serveer de dorade in zijn geheel en giet het lente-ui/ jalapeño mengsel erover.
Stap 7: Besmeer de taco’s met sour cream en een flinke schep pico de gallo.
Lepel wat vlees van de dorade erop.