Voedselverspilling tegengaan, het begint in de keuken

Dat zielige kropje sla met zijn slappe blaadjes, die gebutste courgette, een halfvol pak yoghurt met een houdbaarheidsdatum tot gisteren: voor veel mensen zijn dat redenen om eten vanuit de koelkast in de prullenbak te gooien. In Nederland verspillen we per persoon meer dan 34 kilo voedsel per jaar. Bij Miele zoeken we voortdurend naar oplossingen om die verspilling samen tegen te gaan.

 

Als we met z’n allen minder snel voedsel weggooien, besparen we in de hele keten op water, energie en agrarische grond. Dat heeft een vermindering van CO2-uitstoot tot gevolg, ook omdat er minder voedsel naar de supermarkt vervoerd hoeft te worden. Met al het eten dat niet in de bak, maar op je bord belandt, draag je dus je steentje bij aan de bescherming van het klimaat.

Zo blijven etsenwaren 5 keer langer vers

Voor ons begint dat in de keuken. Bij de ontwikkeling van keukenapparatuur speelt de houdbaarheid van voedsel een belangrijke rol. Zo blijven etenswaren in onze nieuwe K7000-koelkastserie maar liefst 5 keer langer vers. Dat komt door een combinatie van de ideale temperatuur van 0°C tot 3°C en een cooling mist die elke 90 minuten en elke keer dat de deur wordt geopend in de vershoudlade wordt verneveld. Zo blijft groente en fruit niet alleen langer vers, de voedingsstoffen blijven ook beter bewaard.

Creatief met restjes

Blijft er weleens wat over van de stamppot of die lekkere pasta? Op de combi-stoomovens van Miele zit ook een speciale functie die verspilling tegengaat: Mix & Match. Daarmee kan je perfect restjes combineren. In minder dan een halfuur zet je de verrukkelijkste gerechten op tafel. Je kan er in één keer tot drie verschillende ingrediënten mee verwarmen, vers of restjes van de vorige dag. Leg ze direct op het bord of op de bakplaat. In de Miele-app vind je een selectie van ingrediënten en suggesties voor lekkere gerechten.

 

We doen het samen

Innovatieve oplossingen zijn belangrijk in de strijd om afval tegen te gaan. Wij blijven ons inzetten met ontwikkelingen die het jou makkelijker maken minder te verspillen. Intussen kan je zelf ook al veel doen. Wees je bewust van wat je eet, maar vooral van wat je niet eet. Als we allemaal letten op hoe we inkopen, hoe we omgaan met restjes en de verschillende houdbaarheidsdata goed in de gaten houden (THT staat voor tenminste houdbaar tot en TGT betekent te gebruiken tot) dan komen we al een heel eind. Bij onze chefs is deze manier van werken natuurlijk helemaal ingebakken. Daarom vroegen we Dirk, een van onze chefs, om de belangrijkste tips tegen voedselverspilling.

Kom langs

In de Miele Experience Centers kun je al onze apparaten bekijken, workshops volgen en kookdemonstraties ervaren. Kom langs voor inspiratie of deskundig advies.

Lees meer

Naar de webshop

Bestel en gemakkelijk snel accessoires, reinigings- of onderhoudsproducten voor je apparaat via de online Shop.

Lees meer

Maak een serviceafspraak

Je kunt heel eenvoudig online een serviceafspraak maken.

Lees meer