Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Is mijn wasmachine wel zuiniger als het wasprogramma langer duurt?

Een zuinige wasmachine terwijl het wasprogramma langer duurt. En ondanks die langere tijden verbruiken ze steeds minder water en energie. Dit lijkt elkaar tegen te spreken, maar het klopt wel. Op deze pagina leggen we het uit en geven we antwoord op de veelgestelde vraag:

Is mijn wasmachine wel zuiniger als het wasprogramma langer duurt?
Ja, de meeste energie gaat verloren in het opwarmen van het water en wasgoed. De Miele wasmachines hebben energiezuinige motoren. Het kost meer energie om extra water en kleding op te warmen dan de motor een langere tijd te laten werken.

Waarom (kunnen) wasprogramma’s tegenwoordig langer duren?

Het principe van een wasprogramma is gebaseerd op de Cirkel van Sinner. Deze cirkel bestaat uit vier delen:

1. Temperatuur
2. Beweging
3. Chemie
4. Tijd

Samen zorgen deze elementen ervoor dat het was/spoelresultaat optimaal is.
Als één van de delen verandert, zullen de andere delen zich hierop moeten aanpassen om de cirkel compleet te houden. Anders geeft het wasprogramma niet meer het gewenste was/spoelresultaat.
In de loop der jaren zijn de delen temperatuur en beweging kleiner geworden: we wassen tegenwoordig vaker op lagere temperaturen. Omdat het deel chemie (wasmiddel) niet verandert, zal het deel tijd groter moeten worden om de cirkel compleet te houden. Dit levert een langere wastijd op.

Conclusie

Juist vanwege de langere wasprogramma’s kunnen wij een zuinige wasmachine maken, is het toch nodig om een keer snel te wassen?
Door middel van onze QuickPowerWash is dat ook mogelijk, lees hier meer over de unieke features van een Miele wasmachine.

Deel dit artikel: