Wollen winterkleding in de wasmachine

Je hebt het vast weleens meegemaakt: die prachtige nieuwe wollen trui kwam als een piepklein poppentruitje uit de wasmachine. En zo stijf en viltig dat je hem rechtop in de vensterbank kon zetten. Dat wil je nooit meer.  

Dat hoeft gelukkig ook niet, als je tenminste met Miele wast. Laten we eerst één belangrijk misverstand uit de wereld helpen. Veel mensen denken bij wol automatisch aan handwas. Maar je kunt die lamswollen trui of kasjmieren sjaal echt veel beter in de wasmachine wassen. Daar hebben we namelijk niet alleen een speciaal wasprogramma, maar ook een speciaal product voor: Woolcare.

Was wol in de wasmachine

Vaak staat het symbool voor handwas in op het etiket van wollen kledingstukken. Maar de vezels van wol zijn heel kwetsbaar. Als je met de hand wast ga je al snel ‘kneden’ en dan kun je kleding beschadigen. Het handwasprogramma voor wol op de machine behandelt de wol veel zorgvuldiger dan je zelf met de hand kunt.

Heeft jouw droger een wolprogramma? Dat kun je gebruiken om alvast voor te drogen.

Dus aarzel nooit meer om je wollen kleding in de wasmachine te wassen, maar hou je aan de richtlijnen hieronder. Dan weet je zeker dat die lekkere wollen wintertrui nog jaren meegaat.

  • Wol heeft ruimte nodig, dus stop nooit teveel wol in één machine. Twee kilo is echt het maximum.
  • Kies het programma voor de zwakste vezel. Dus voor een kledingstuk dat voor 80% uit katoen en voor 20% uit wol bestaat, kies je toch voor het wolprogramma.
  • Het toerental voor wol is 1.200. Dat klinkt misschien veel te hoog, maar wol neemt veel water op en het is belangrijk om wol in de machine zo droog mogelijk te zwieren, dan blijft het goed in vorm.
  • Gebruik altijd een speciaal wasmiddel voor fijne was of wol.
  • Hang je wollen kleding niet op, maar leg het horizontaal op een handdoek te drogen. Heeft jouw droger een speciaal wolprogramma? Dan kun je dit gebruiken om alvast wat te voordrogen.
  • Wollen kleding hoef je niet te strijken. Wil je dit toch doen? Houd dan het strijkijzer een paar centimeter boven het kledingstuk. Dan beschadig je de vezels niet.

WoolCare van Miele

Hét wasmiddel voor al jouw wollen kleding, tot 30 september ook nog eens extra scherp geprijsd.

Bekijk onze WoolCare