Welke stofzuigerzak heb ik eigenlijk nodig?

Het belangrijkste van een stofzuigerzak is natuurlijk dat hij opgezogen vuil goed binnenhoudt. Er zijn verschillende soorten stofzuigerzakken op de markt, dus we begrijpen best dat je niet goed weet welke je nou moet kopen. Daarom helpen wij je op weg.

Soorten stofzuigerzakken

Origineel: specifiek gemaakt voor een bepaald merk en type stofzuiger. Afkomstig van de fabrikant van de stofzuiger. Zo worden de Miele stofzuigerzakken speciaal voor de vermogenseisen van jouw Miele stofzuiger gemaakt. Zo weet je zeker dat je stofzuigerzak zorgt voor een perfecte stofopname en filterwerking. Op de verpakking zie je of de stofzuigerzak geschikt is voor jouw type stofzuiger (zie typenummer).

Alternatief: gemaakt voor bepaalde merken en types, maar dan door andere fabrikanten dan die van de stofzuiger zelf. Ook hier vind je op de zak informatie over passende merken en types.

Universeel: de naam zegt het al, deze stofzuigerzakken zijn gemaakt voor alle merken en types. Het harde onderdeel van een originele zak wordt dan op de universele stofzuigerzak geplakt.

Wij raden je aan te kiezen voor originele stofzuigerzakken. Deze presteren namelijk beter dan de universele varianten.

Bekijk de originele stofzuigerzak

 

Wat is een goede stofzuigerzak?

Een goede stofzuigerzak voldoet in ieder geval aan de volgende kenmerken.

De zak

  • houdt opgezogen vuil goed vast;
  • sluit naadloos aan, zodat er geen luchtlek is. Het stof wordt dus niet terug naar buiten geblazen;
  • is van een juist formaat. Te klein kan leiden tot lekkage, te groot benut de volledige capaciteit niet goed. Zorg dus dat je een passende zak koopt.
  • is gemaakt van stevig materiaal. Je wilt niet hebben dat de zak scheurt!
  • heeft een passend inzetstuk dat makkelijk af te sluiten is. Zo voorkom je dat jijzelf in aanraking komt met het stof.

Hoe kies ik de geschikte stofzuigerzak voor mijn Miele stofzuiger?

Bij Miele hebben we de keuze voor het juiste type stofzuigerzak heel eenvoudig gemaakt. Maak de stofzuiger open en bekijk welke kleur de houder van de stofzuigerzak heeft. Dit kan rood, blauw, groen of geel zijn. Check de kleur op de verpakking van de stofzuigerzakken en je hebt een match.

In de tabel wordt er gesproken over rode en blauwe stofzuigerzakken.
De rode stofzuigerzakken passen bij de stofzuigers: Complete C1 of de Compact C1, C2, S4 of S6.
De blauwe stofzuigerzakken passen bij de stofzuigers: Complete C2, C3 of de Classic C1, S2, S5 of S8.

Afsluitbare zakken

Wat ook kan meespelen in je keuze, is de manier waarop de stofzak sluit. Een stofzuigerzak bestaat uit een hard deel met een stevige zak eraan vast. Het harde deel schuif je in de houder. Wil je de zak verwisselen, dan zijn er verschillende manieren om de zak af te sluiten.

  1. Automatisch: Miele heeft stofzuigerzakken die automatisch sluiten zodra je de zak uit de stofzuiger haalt. Dit komt door de unieke HyClose-afsluiting. Onder andere te koop in onze webshop.
  2. Met een klepje: bijvoorbeeld de Miele stofzuigerzakken van het merk Handy.
  3. Karton: sommige zakken hebben een stukje karton dat je voor de opening schuift.

Het is aan jou welke variant jouw voorkeur heeft.

Extra tip: vervang de stofzuigerzak op tijd

Een stofzuigerzak moet eens in de zoveel tijd worden vervangen. De frequentie hangt af van hoeveel jij stofzuigt. In de handleiding van de meeste stofzuigers staat wanneer het beste moment is om de zak te vervangen. En, waarschijnlijk tegen je verwachting in, dat is dus vaak niet pas als de zak vol is. Een volle stofzuigerzak kan namelijk schadelijk zijn voor de motor. Verwissel de zak dus altijd op tijd!

Stofzuigerzak gevonden?

Hopelijk hebben we je hierboven wat meer wegwijs kunnen maken in de wondere wereld van stofzuigerzakken. Voordat je aan een stofzuigerzak toekomt, moet je natuurlijk wel eerst een stofzuiger hebben. Weet je nog niet wat je wilt? Kijk dan eerst eens bij onze aankooptips.

Bekijk het aanbod Miele stofzuigerzakken

Het gebruik van originele Miele stofzuigerzakken zorgt voor optimale reiniging en zorgt ervoor dat de motor van je stofzuiger niet wordt vervuild met fijnstof. Ontdek de voordelen van de stofzuigerzakken in de Miele webshop.

Naar de webshop