Welke stofzuigerzak heb ik eigenlijk nodig?

De voornaamste taak van een goede stofzuigerzak is het verzamelen van opgezogen vuil, waarbij de zuigkracht optimaal blijft. Door de grote keus aan alternatieven begrijpen we heel goed dat je soms twijfelt, want een zak is toch een zak? Wij nemen die twijfel graag bij je weg zodat jij nog jarenlang plezier blijft hebben van jouw Miele stofzuiger.

Geen stoffig verhaal

Stofzuigerzakken zijn er niet alleen in alle vormen en maten, er zijn nog meer belangrijke eigenschappen. Denk hierbij eens aan het materiaal van de stofzuigerzak. Dit stofje maakt een enorm verschil bij elke ronde, maar ook voor de levensduur van jouw Miele stofzuiger. Om dat te begrijpen zoomen we in op de onderscheidende eigenschappen van stofzuigerzakken die je alleen bij Miele vindt.

Het is heel simpel. In een stofzuiger van Miele hoort een stofzuigerzak van Miele. Hierom staan wij achter nog jarenlang plezier van jouw Miele stofzuiger:

Zuigkracht: Je kent het vast wel, een stofzuiger die na een tijdje zijn zuigkracht verliest. Bij Miele kennen we dat niet. Door jarenlange ontwikkeling zijn stofzuiger en -zak optimaal op elkaar afgestemd zodat jij geen gedoe ervaart. Goed om te weten: het materiaal van de stofzuigerzak is het gevolg van jarenlange innovatie, waarbij de structuur zorgt dat jij nóóit aan zuigkracht verliest. Optimale prestaties, altijd.

Veiligheid: De structuur van de Miele stofzuigerzak is doorlatend voor de optimale luchtcirculatie en tegelijkertijd toch ijzersterk. Niemand riskeert graag een ontplofte stofzuigerzak bij het opzuigen van iets scherps, met alle mogelijke schade aan jouw stofzuiger van dien. Ook laten onze stofzuigerzakken geen vezels los die de motor van jouw Miele stofzuiger kunnen beschadigen. De Miele stofzuigerzak houdt stof en zichzelf goed vast. Vast en zeker.

Capaciteit: Wij laten je graag keer op keer versteld staan. Niet alleen van de zuigkracht van de stofzuiger, maar zeker ook van de gebruiksduur van elke zak. Doordat zak en machine op elkaar zijn afgestemd wordt elk hoekje van jouw stofzuigerzak benut en hoef je dus minder vaak te verwisselen. Een zak gaat daardoor gemakkelijk tot wel een kwartaal mee.

Wil je nog meer weten? Klik hieronder en ontdek meer.

Bekijk de originele stofzuigerzak

 

Wat is een goede stofzuigerzak?

Wij stellen hoge eisen aan onze stofzuigerzakken en vinden de volgende kenmerken erg belangrijk. Een goede stofzuigerzak:

  • houdt opgezogen vuil goed vast;
  • sluit naadloos aan en voorkomt een luchtlek. Het stof wordt dus niet terug naar buiten geblazen;
  • is van het juiste formaat. Te klein kan leiden tot lekkage, te groot benut de volledige capaciteit niet optimaal;
  • is gemaakt van stevig materiaal. Materiaal dat niet scheurt;
  • heeft een passend inzetstuk. Makkelijk af te sluiten zodat je geen stof hoeft aan te raken.

Niet geheel toevallig dat al onze stofzuigerzakken met vlag en wimpel zijn geslaagd tijdens de talloze gebruikstests waar wij ze al jarenlang aan onderwerpen. En daar zijn we maar wat trots op!

Hoe kies ik de juiste stofzuigerzak voor mijn Miele stofzuiger?

Bij Miele hebben we de keuze voor het juiste type stofzuigerzak kinderlijk eenvoudig gemaakt. Maak de stofzuiger open en bekijk welke kleur de houder van de stofzuigerzak heeft. Dit kan rood, blauw, groen of geel zijn.

Als je de juiste kleur weet horend bij jouw stofzuiger, dan hoef je alleen maar de juiste stofzuigerzak te selecteren. Je kunt hier kiezen uit alle types.

Stofzuiger niet bij de hand maar weet je wel het model stofzuiger?
De rode stofzuigerzakken passen bij de stofzuigers: Complete C1 of de Compact C1, C2, S4 of S6.
De blauwe stofzuigerzakken passen bij de stofzuigers: Complete C2, C3 of de Classic C1, S2, S5 of S8.

Wel zo hygiënisch

Je denkt er wellicht niet direct aan, maar de afsluitbaarheid van de stofzuigerzak is ook zeker een belangrijke factor. Gelukkig hebben we ook daaraan gedacht bij het ontwikkelen van onze stofzuigerzakken. Wij willen namelijk voorkomen dat je in contact komt met stof of viezigheid bij het verwisselen van een zak. Voor een gezond en schoon leefklimaat.

Met Miele stofzuigerzakken hoef je zelf niet meer het gat naar de stofzuigerzak te dichten. Dit gebeurt automatisch zodra je de zak uit de stofzuiger haalt, door onze unieke HyClose-afsluiting. Dus geen gedoe met klepjes en terwijl tegelijkertijd jouw hygiëne wordt gewaarborgd.

Tip: vervang de stofzuigerzak op tijd

Om geweldige prestaties te kunnen blijven leveren, moeten ook Miele stofzuigerzakken eens in de zoveel tijd worden vervangen. Dit hangt af van jouw stofzuigfrequentie. In de handleiding van jouw stofzuiger staat een indicatie van het beste moment om de zak te vervangen. Dus vol betekent natuurlijk verwisselen. Laten we het niet verder opblazen dan nodig…

Stofzuigerzak gevonden?

Hopelijk weet je nu alles over de wondere wereld van stofzuigerzakken. Mocht je enkel inspiratie op hebben gedaan en heb je nog geen Miele stofzuiger? Ga dan hier naar onze productadviseur en kom er snel achter welke stofzuiger bij jou past.

Bekijk het aanbod Miele stofzuigerzakken

Het gebruik van originele Miele stofzuigerzakken zorgt voor optimale reiniging en zorgt ervoor dat de motor van je stofzuiger niet wordt vervuild met fijnstof. Ontdek de voordelen van de stofzuigerzakken in de Miele webshop.

Naar de webshop