Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Mijn droger droogt niet goed

Hoewel dat natuurlijk heel vervelend is, kan het voorkomen dat je wasdroger niet meer goed droogt. De meeste storingen en problemen die bij veelvuldig gebruik kunnen optreden, kan je zelf verhelpen. Dit bespaart je vaak tijd én geld. Wij vertellen je graag meer over mogelijke oorzaken van een slecht droogresultaat en geven je enkele tips om dit te voorkomen.

Juiste programma en belading

Om het beste droogresultaat te krijgen, is het belangrijk dat je altijd het juiste programma kiest voor de was die je wilt drogen. Katoen en synthetische kleding kun je hierbij het beste gescheiden houden. Doordat de vezels van deze stoffen veel van elkaar verschillen, hebben ze een andere droogtijd.

Overbelading heeft ook invloed op de droogresultaten. In de handleiding zie je bij ieder programma wat de juiste belading is.

Schone sensor

In je wasdroger bevindt zich een sensor die de vochtigheidsgraad meet. In de handleiding kun je zien waar. Om goed te kunnen meten, dient deze sensor schoon te zijn. Na een wasbeurt blijven er altijd restjes wasmiddel en/of wasverzachter achter op je was. Tijdens het drogen komen deze vrij en nestelen ze zich op de sensor van je droger. Hierdoor raakt de sensor verontreinigd, waardoor metingen minder nauwkeurig zijn en het programma eerder stopt dan de was droog is. Om dit te voorkomen, kun je de sensor eens per maand met een vochtige doek schoonmaken.

Schoon filter en condensor

De condensor van je wasdroger onttrekt vocht uit de warme vochtige lucht. Wanneer de condensor vies is, kan het vocht niet uit de warme lucht worden gehaald. Dit zorgt ervoor dat je was niet meer goed wordt gedroogd. Een slechter droogresultaat kan ook ontstaan door een verstopt pluizenfilter, doordat de lucht niet vrij door het filter kan stromen. Door zowel de condensor als het filter regelmatig schoon te maken, kun je er zelf voor zorgen dat je was (weer) goed droogt.

MicroCloth HyClean voor de beste reiniging

De speciale zilverionen in de HyClean microvezeldoek voorkomen de groei van bacteriën. Een optimale reiniging van je apparaat is daarmee gegarandeerd, evenals jarenlang gebruiksplezier.

Bestel de MicroCloth HyClean microvezeldoek
Deel dit artikel: