Tips voor het schoonmaken van je wasmachine

Het schoonmaken van je wasmachine is makkelijker dan je denkt. En hoewel je misschien denkt dat je wasmachine zichzelf schoonmaakt tijdens de wasbeurt, kunnen vet, vuil en wasmiddelresten zich op termijn ophopen, vooral bij het wassen op lage temperaturen. Dit heeft niet alleen invloed op het wasresultaat, maar kan ook leiden tot een onhygiënische omgeving. Geen zorgen, we hebben de perfecte tips om jouw wasmachine eenvoudig schoon te maken. Ontdek een scala aan hoogwaardige reinigingsproducten voor jouw Miele wasmachine en ga meteen voor de hoogst haalbare wasprestaties!

Bekijk onze reinigingsproducten

Houd de trommel schoon

Een schone wasmachine begint natuurlijk bij een trommel die glanzend schoon is. Hiervoor draai je het best wekelijks een was op 60 graden met bijvoorbeeld handdoeken en schoonmaakdoeken. Of kies voor een lege trommel en was op 90 graden. Hierdoor blijft jouw wasmachine (en dus ook jouw wasgoed) altijd hygiënisch.

Sommige Miele wasmachines hebben een handige ‘hygiëne info’-functie om je eraan te herinneren. Zo vergeet je niet om altijd aan hygiëne te denken als dat nodig is. Een Miele wasmachine hou je makkelijk schoon en met af en toe de juiste stappen geniet je altijd van frisse wasbeurten.

Miele IntenseClean 

Je wasmachine schoonmaken doe je natuurlijk met het programma ‘Machine reinigen’ op jouw Miele wasmachine, dat werkt met een hoge temperatuur en hoger waterpeil. In tegenstelling tot grootmoeders raad, raden wij het gebruik van azijn af voor het schoonmaken van je wasmachine. Het zuur in azijn kan rubbers en onderdelen van de wasmachine aantasten, wat ten koste kan gaan van de levensduur van jouw apparaat.

Voor een écht schone wasmachine kies je als aanvulling Miele IntenseClean machinereiniger. IntenseClean elimineert ziektekiemen, wasmiddel- en vuilresten als sneeuw voor de zon door de combinatie van hoge temperatuur en desinfecterende ingrediënten. Hiermee worden zelfs de moeilijkst bereikbare plekjes brandschoon, denk bijvoorbeeld aan afvoersystemen en slangen van jouw volautomatische wasmachine. Kortom, een perfecte, milde oplossing voor een schone wasmachine. Klinkt goed, toch? Ontdek nu het verschil met IntenseClean!

Miele IntenseClean

Open is schoner

Een regelmatig terugkerend onderwerp van discussie: moet je de deur na een wasbeurt nou open zetten of dicht laten? Het antwoord is simpel, laat door de deur van jouw wasmachine open na elke wasbeurt. Hierdoor kan de machine goed droog worden waardoor deze schoner blijft en voorkom je schimmel en nare geurtjes. 

Vergeet daarnaast niet om af en toe de rubberen rand aan de binnenkant van de deur grondig af te nemen. Let op: vermijd het gebruik van oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, glas- of allesreinigers, omdat deze kunststof oppervlakken en andere onderdelen kunnen beschadigen. Zo blijft je wasmachine langer in topconditie!

Miele Ontkalker

Bij het schoonmaken van je wasmachine denk je ook aan het verwijderen van kalk in de machine. Miele ontkalker biedt meerdere voordelen voor je wasmachine. Deze krachtige formule verwijdert effectief kalkaanslag en optimaliseert de prestaties van je Miele wasmachine. Door regelmatig gebruik voorkom je ophoping van kalkaanslag in essentiële onderdelen, zoals verwarmingselementen en leidingen, waardoor je wasmachine energiezuinig blijft en langer meegaat. Speciaal ontwikkeld voor Miele wasmachines, de veilige en effectieve werking van Miele ontkalker houdt je wasmachinemachine schoon en dus in topconditie. Geniet langer van optimale prestaties, energie-efficiëntie met Miele ontkalker!

Miele Ontkalker

Wasmiddellade schoonmaken

Stinkt je wasmachine? Dan is het zaak om je wasmachine goed schoon te maken. Als je vaak op lage temperaturen wast en vloeibaar wasmiddel gebruikt, kan de wasmiddellade snel vies worden. Zeepresten kunnen zich ook ophopen aan de achterkant van de lade. Dit kan zorgen voor een muffe geur. Tijd om je wasmachine en de wasmiddellade goed schoon te maken, voor een hygiënisch wasresultaat. Onze handige how-to-video laat je zien hoe je de wasmiddellade van jouw wasmachine eenvoudig en op de juiste manier kunt schoonmaken. Let op: gebruik bij het schoonmaken alleen warm water voor een optimaal resultaat.

How-to Wasmiddellade schoonmaken

Keurmerk ‘Geteste Hygiëne’

Miele wasmachines hebben niet voor niets het keurmerk ‘Geteste Hygiëne’.

Bij Miele nemen we hygiëne zeer serieus en voldoen we aan de strenge eisen van vandaag de dag. Onze wasmachines en reinigingsproducten zijn extern getest door de Rhein-Waal Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen. Het resultaat? Het gerenommeerde keurmerk ‘Geteste Hygiëne’ voor zowel ons katoenhygiëneprogramma (60°C) als ons programma met de unieke AllergoWash-optie. We zijn oprecht trots op deze erkenning en dit onderstreept dat hygiëne vooropstaat bij Miele.

Bekijk alle wasmachines

Met deze handige tips is schoonmaken van jouw wasmachine een fluitje van een cent! Jouw Miele wasmachine zal dankzij de juiste reiniging en onderhoud altijd in topconditie verkeren, waardoor je kunt genieten van vlekkeloze wasresultaten en een langdurige levensduur. Bij Miele staan we voor kwaliteit en hygiëne, en met onze producten ben je verzekerd van de beste zorg voor je waardevolle machine. Ontdek nu het gemak van hygiënisch wassen met Miele!

Ontdek al onze reinigingsproducten

De beste producten om jouw Miele wasmachine schoon te houden? Om maximaal te blijven genieten van jouw wasmachine is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Bekijk onze reinigingsproducten