Reinig regelmatig je wasmachine voor een terugkerend optimaal wasresultaat

Je verwacht misschien dat de wasmachine zichzelf reinigt en dat je daar dus niet meer naar hoeft te kijken. Maar als je alleen op lage temperaturen wast, dan blijven vet, vuil en wasmiddelresten in je wasmachine achter. Dit beïnvloedt niet alleen het wasresultaat, maar het is ook onhygiënisch.

De trommel schoonhouden

Door 1x per week een was op 60 graden te draaien (bijvoorbeeld hand- en theedoeken, schoonmaakdoeken), houd je je trommel schoon. Je kan ook kiezen voor een wasbeurt op 90 graden met een lege trommel of slechts een paar oude doeken. Hierdoor kan je daarna weer jouw kleding hygiënisch wassen.

Weet je niet meer of je al een wasbeurt van minimaal 60 graden hebt gedraaid? Geen probleem. Een aantal Miele wasmachines beschikt over de handige ‘hygiëne info’-functie: is het tijd voor een 60-gradenwas, dan brandt een lampje of krijg je een displaymelding. Zo ben je altijd op tijd.

IntenseClean machinereiniger

Kies voor een grondige reiniging het programma ‘Machine reinigen’ (als dit op je wasmachine zit). Dit programma werkt met een hoge temperatuur en hoger waterpeil, waardoor optimale hygiëne wordt gegarandeerd. Een perfecte aanvulling hierop is de Miele IntenseClean machinereiniger. IntenseClean voorkomt dat er wasmiddel- en vuilresten achterblijven in de trommel. Zo blijft deze heerlijk fris. Door de hoge temperatuur en desinfecterende ingrediënten van deze reiniger verdwijnen ziektekiemen als sneeuw voor de zon, vooral in de afvoersystemen van volautomatische wasmachines. Klinkt goed toch!

Wasmiddellade schoonmaken

Wanneer je veel op lage temperaturen en met vloeibaar wasmiddel wast, raakt de wasmiddellade sneller vies. Ook aan de achterkant van de lade kunnen zeepresten blijven hangen. Voor het realiseren van een hygiënisch wasresultaat is het daarom belangrijk om deze lade regelmatig schoon te maken. Deze how-to-video laat zien hoe je de wasmiddellade gemakkelijk op de juiste manier schoonmaakt. Let op: gebruik alleen warm water bij het schoonmaken van de lade.

 

Complete schoonmaak

En als je dan toch lekker in de weer bent, maak dan ook de buitenkant van de wasmachine even schoon. Maak ook het bedieningspaneel schoon met een vochtige doek en droog de rubberen rand goed af. Let op: gebruik geen oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, glas- of allesreinigers. Deze kunnen namelijk kunststof oppervlakken en andere onderdelen beschadigen.

 

Miele wasmachines hebben niet voor niets het keurmerk ‘Geteste Hygiëne’

Bij Miele doen we er alles aan om aan de strenge hygiëne-eisen van vandaag de dag te voldoen. Daarom hebben wij onze wasmachines en reinigingsproducten extern laten testen aan de Rhein-Waal Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen. Dit heeft ons het gerenommeerde keurmerk ‘Geteste Hygiëne’ opgeleverd voor zowel ons katoenhygiëneprogramma (60°C) als ons programma met de unieke AllergoWash-optie. Iets waar we oprecht trots op zijn.

Bekijk de wasmachines

Neem je deze tips in acht, dan is hygiënisch wassen een eitje!

Ontdek al onze reinigingsproducten

Om maximaal te blijven genieten van jouw Miele apparaten is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Dit kun je het beste doen met de reinigingsproducten van Miele.

Bekijk onze reinigingsproducten