Mijn vaatwasser stinkt

Waarom stinkt mijn vaatwasser?

Een stinkende vaatwasser kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld doordat vieze vaat te lang in de machine staat. De voornaamste oorzaak is vaak dat je vaatwasser niet goed schoon is. Goed reinigen is dan dé oplossing.

Miele reinigingsmiddelen

Hiervoor kun je het Miele onderhoudsmiddel DishClean gebruiken. Geurtjes, kalk en lichte afzettingen verdwijnen hiermee als sneeuw voor de zon. Of gebruik Miele IntenseClean voor het verwijderen van vet en bacteriën. Doe je dit bovendien preventief, dan voorkom je nare luchtjes en verzeker je de optimale werking van de machine en het behoud van de elasticiteit en dichtheid van de deurdichtingen.

Om bacteriën te doden, is het daarnaast belangrijk dat je de vaatwasser regelmatig laat draaien op hoge temperaturen (60 graden of hoger). Klik op deze instructievideo voor als jouw Miele vaatwasser stinkt en voor andere tips voor het reinigen van je vaatwasser.

Bekijk hier andere handige tips voor het reinigen van je vaatwasser.

Hét moment om kwaliteit te kiezen voor jouw thuis

Geniet eindeloos van hagelwitte lakens, blinkende glazen, overheerlijke gerechten en een onberispelijk schoon huis. Het leven wordt buitengewoon met Miele in jouw thuis.

Profiteer van cashbacks op wel héél veel apparaten van Miele.

Ontdek cashbacks

Bekijk andere service vragen