Miele@home | Innovatief systeem met Miele app

Altijd en overal controle over je huishoudelijke apparatuur met de Miele app: ontdek Miele@home.

 

Hoe handig is het als je altijd en overal kunt communiceren met je Miele apparatuur? Miele@home maakt het mogelijk. Dit innovatieve systeem geeft jou de vrijheid waar je naar zocht. We vertellen je er graag meer over.

Miele@home systeem

Al jouw slimme Miele apparaten kunnen gemakkelijk en veilig met Miele@home worden verbonden. Met o.a. zelf ontwikkelde functies en een mobiele besturing biedt dit systeem nieuwe mogelijkheden die jouw dagelijkse leven meer comfort, levenskwaliteit en zekerheid verlenen. De bediening is zeer eenvoudig; met de Miele app, via ¹spraakbesturing of door integratie in bestaande Smart Home-oplossingen. De verbinding loopt via de wifi-router thuis en de Miele Cloud. Kortom: een systeem dat je echt niet wilt missen.

¹Binnenkort beschikbaar

De Miele app

Miele@home wordt ondersteund door de Miele app. Hiermee zie je in een oogopslag welke status jouw apparaten hebben. Afhankelijk van het model is het mogelijk om via de app je ingevoerde Miele apparatuur snel en makkelijk te besturen via je smartphone, wanneer je dit ingesteld hebt op je apparaat. Zo kun je op elk gewenst moment jouw apparaten bedienen, statusinformatie opvragen of instellingen aanpassen. En heb je je apparaten aangemeld in de Miele app? Dan ontvang je ook de laatste software-updates voor jouw apparatuur. Zo maak je altijd gebruik van de nieuwste mogelijkheden.

In de app zie je o.a. het gekozen programma of de gekozen functie en de resterende looptijd. Je ziet bijvoorbeeld hoe lang je braadstuk nog in de oven moet of krijgt een melding als de vaatwasser klaar is of de koelkast nog open staat. Handig!

De Miele app download je gratis in de Apple Store of Google Play Store.

Voordelen Miele@home

Maar er is meer. Hieronder hebben we de voordelen van Miele@home per productcategorie voor je op een rij gezet.

  1. Wasmachine                                                      6. Koelkast en vriezer
  2. Droger                                                               7. Vaatwasser
  3. Koffiemachine                                                   8. Kookplaat
  4.  Oven, stoomoven en combimagnetron             9. Afzuiging
  5. Wijnklimaatkast                                               10. Robotstofzuiger

1. Wasmachine

Je wasmachine starten met een druk op de knop én een melding krijgen als je was klaar is, hoe goed klinkt dat? Met de Miele app bedien jij van een afstand eenvoudig jouw wasmachine. Je kunt je wasmachine zelfs een eigen naam geven, wat dacht je daarvan?

Kies voor AddLoad om het wasprogramma te pauzeren, bijvoorbeeld om nog snel die vergeten was uit je sporttas toe te voegen. Je ziet deze functie zowel op het apparaat als in de app. Zo kan je op afstand zien tot wanneer je nog wasgoed kunt toevoegen.

Ben je nog onderweg en kun je het schone wasgoed niet direct uit de machine halen? De CareAssistant zorgt ervoor dat jouw wasgoed toch lang fris blijft. Via de app kun je de kreukbeveiliging tot driemaal met telkens 30 minuten verlengen.

Indien gewenst word je via de app op de hoogte gebracht wanneer het reinigen van de machine wordt aanbevolen. Je kunt in de app ook altijd heel gemakkelijk de hygiënestatus bekijken. Zo ben je steeds op de hoogte en geniet je langdurig van de beste hygiëne.

Je ziet, met Miele@home kan een kind de was doen.

2. Droger

Vooral tijdens het drogen kan de tijd afhankelijk van de hoeveelheid en het soort belading sterk variëren. Via de Miele app krijg je indien gewenst een bericht dat de oorspronkelijke eindtijd met meer dan 30 minuten wijzigt. Ook wanneer het programma beëindigd is, krijg je een melding. Zo ben je altijd op de hoogte en hoef je niet steeds te kijken wanneer het programma klaar is.
Dankzij Wash2Dry worden, na afloop van een programma, de programmagegevens van jouw Miele wasmachine via de Miele Cloud doorgestuurd naar jouw wasdroger. Aan de hand van de doorgestuurde programmagegevens stelt de droger automatisch een op het wasgoed afgestemd droogprogramma in. Het enige wat jij hoeft te doen, is alleen nog even het wasgoed overladen, de droger inschakelen en Wash2Dry selecteren. Zo wordt je wasgoed altijd optimaal gedroogd – zowel voor jeans als voor overhemden.

3. Koffiemachine

Hoe fijn is het als je ’s ochtends vroeg wakker wordt en de geur van verse koffie komt je tegemoet? Of als je thuiskomt van een lange winterwandeling en direct kunt genieten van een dampende kop koffie of thee? Met de Miele app bedien je jouw koffiemachine waar en wanneer jij dat wilt, ook als je buitenshuis bent. Met de BaristaAssistant kun je jouw koffievoorkeur aangeven, de machine past dan de instellingen hierop aan. Via de app koop je in een paar klikken ook nog eens jouw favoriete koffiebonen. Over optimaal gebruiksgemak gesproken.
Heb je ook een Miele warmhoudlade, dan kan je via Con@ctivity de lade automatisch laten voorverwarmen als de koffiemachine (voorgeprogrammeerd) inschakelt. Heerlijk!

4. Oven, (combi)stoomoven en combimagnetron

Heb je een stoomoven in de keuken? Dan is de Miele app een handig hulpmiddel. Daar vind je namelijk niet alleen informatie over de status van je bereiding, maar ook heerlijke recepten.

Is jouw oven voorzien van de Foodview-functie, dan kun je via een in de bovenwand van de oven geïntegreerde camera jouw gerechten altijd in het oog houden, waar je ook bent. De camera toont van minuut tot minuut scherpe opnames van je gerecht op de smartphone. Loopt het water je al in de mond?

Schakel je apparaten op afstand in en uit of wijzig tussentijds een programma, het kan allemaal. Ook voor jouw Miele oven, stoomoven of combimagnetron is de Miele app ideaal.

Ook jouw combistoomoven bedien je eenvoudig met de Miele app, net als de andere keukenapparaten. Met Mix & Match selecteer je bovendien in de app de ingrediënten die je in huis hebt en je krijgt direct een passend bereidingsadvies. De app stuurt de instellingen vervolgens meteen naar het apparaat. Alles is daarna in één keer klaar. Zowel inspiratie als gemak.

5. Wijnklimaatkast

Zelfs je wijnklimaatkast fleurt op van de Miele app! Schakel eenvoudig de verlichting in via de app en laat jouw wijnen stralen in de keuken.

 

6. Koelkast en vriezer

De deur van je koelkast en vriezer onnodig open laten staan, is voorgoed verleden tijd met de Miele app. Je krijgt dan namelijk een melding op je smartphone. Via de app schakel je ook eenvoudig de functies Superkoelen of Superfrost in van een afstand. Ideaal als je in de winkel staat en een groot aantal boodschappen mee naar huis neemt, het apparaat koelt dan alvast extra sterk voor.

 

7. Vaatwasser

Zet je vaatwasser aan vanaf de bank of vanuit de auto of programmeer een weekschema, zodat de machine op gewenste momenten zelf start en doseert (voor modellen met AutoDos): het kan met de Miele app.

8. Kookplaat

Ook je kookplaat houd je eenvoudig in de gaten via de Miele app. Voor kookplaten met TempControl & CookAssist is de app bovendien de perfecte hulp in de keuken: selecteer een recept in de app en vervolgens wordt voor elke stap in de bereiding automatisch de temperatuur geregeld en de tijd bijgehouden. Je bevestigt de volgende stap en de bereiding gaat weer verder. Door deze gecontroleerde techniek krijg je altijd perfect resultaat.

9. Afzuiging

Ooit gedacht dat jouw kookplaat en afzuigkap met elkaar zouden communiceren? De Con@ctivity-functie verzamelt de informatie van de kookplaat aan de hand van jouw kookgedrag en geeft deze door aan de afzuigkap. Die gaat vervolgens automatisch harder of zachter. Kun jij je aandacht tenminste volledig richten op je viergangendiner.

 

Verder schakel je met de Miele app de verlichting van je afzuigkap aan en uit, wijzig je instellingen wanneer je wilt. En heb je een model met Ambient Light? Dan kies je via de app een kleurenschema naar wens. Gewoon, omdat het kan.

 

10. Robotstofzuiger

De Miele Scout RX robotstofzuiger is het enige huishoudelijke Miele apparaat met een eigen aparte app. Of je nu thuis of onderweg bent, met de Miele Scout RX-app zeg je gewoon via je smartphone of tablet tegen je robotstofzuiger wat hij wanneer moet doen. De app biedt daarvoor handige bedieningsfuncties. Zo start en stop je de robot makkelijk van een afstand én kun je de route van de Scout volgen via een virtuele plattegrond. Zonder dat je iets hoeft te doen, reinigt de Scout jouw woning!

Connectivity is key

Miele laat jou experimenteren, leren, ontdekken en controleren. De Miele apparatuur is niet alleen een lust voor het oog in jouw huis, maar het design, de functionaliteiten en het gebruiksgemak zijn er ook nog eens allemaal op gericht om jouw dagelijkse leven te vergemakkelijken. Met Miele@home en de Miele app wordt dit bovendien echt ultiem. En als jij wilt, werkt de Miele apparatuur ook samen met andere Smart Home oplossingen.

Geniet, ontdek, experimenteer en ervaar het zelf.