Displaymelding F11 vaatwassers

Wat betekent de Miele vaatwasser F11 displaymelding?

De Miele vaatwasser F11 displaymelding betekent dat er een storing is in de waterafvoer. Hierdoor kan het water niet worden weggepompt. Hieronder vind je een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen.

 

Oorzaak storing:

  1. De zeefcombinatie is vuil. Een klein voorwerp dat tijdens het vaatwasprogramma is achtergebleven in het apparaat zou de afvoerpomp en het terugslagventiel kunnen blokkeren. Controleer of dit het geval is, verwijder vervolgens het voorwerp en reinig de zeefcombinatie met behulp van onderstaande video.
  2. Er zit een knik in de waterafvoerslang. Verwijder de knik of lus uit de waterafvoerslang en controleer vervolgens de plaats waar de knik heeft gezeten. Het kan namelijk zijn dat het kunststof daar verzwakt is, waardoor het materiaal kan gaan scheuren. Bij een beschadiging moet de watertoevoerslang vervangen worden. Maak hiervoor een serviceafspraak met een van onze technici.
  3. Foutmelding bij eerste spoelbeurt. Dit is alleen van toepassing op een nieuw geïnstalleerde afwasautomaat die nog niet eerder heeft gefunctioneerd. Waarschijnlijk is in dit geval de blauwe afsluitdop in de afvoer van de huisinstallatie niet verwijderd. Deze dop wordt geleverd bij de afvoerset die zich onder de spoelbak bevindt. Controleer, of de dop is verwijderd. Zo niet, doe dit dan alsnog.

 

Onderstaande video helpt je wanneer jouw Miele vaatwasser displaymelding F11 geeft.

Krijg je een andere melding?

Krijg jij niet de Miele vaatwasser F11 melding, maar de Miele vaatwasser F70 melding? Dan vind je hier hoe je dit oplost! Andere storingen? Kijk dan hier voor de eerste hulp bij storingen!

Hou je vaatwasser in topconditie!

Langer plezier hebben van jouw vaatwasser?

Ontdek alle onderhoudsmiddelen

Hét moment om kwaliteit te kiezen voor jouw thuis

Geniet eindeloos van hagelwitte lakens, blinkende glazen, overheerlijke gerechten en een onberispelijk schoon huis. Het leven wordt buitengewoon met Miele in jouw thuis.

Profiteer van cashbacks op wel héél veel apparaten van Miele.

Ontdek cashbacks

Bekijk andere service vragen