Displaymelding F11 vaatwassers

Wat betekent de Miele vaatwasser F11 displaymelding?

De Miele vaatwasser F11 displaymelding betekent dat er een storing is in de waterafvoer.

 

Dit kan ontstaan door

  1. De zeefcombinatie is vuil. Reinig de zeefcombinatie (zie video). Een klein voorwerp dat tijdens het vaatwasprogramma is achtergebleven in het apparaat zou de afvoerpomp en het terugslagventiel kunnen blokkeren. Check of dit het geval is en verwijder dan het voorwerp.
  2. Er zit een knik in de waterafvoerslang. Verwijder de knik of lus uit de waterafvoerslang en controleer dan de plaats waar de knik heeft gezeten. Het kan namelijk zijn dat het kunststof daar verzwakt is, waardoor het materiaal kan gaan scheuren. Bij een beschadiging moet de watertoevoerslang vervangen worden. Maak hiervoor een serviceafspraak met een van onze technici.
  3. Foutmelding bij eerste spoelbeurt (alleen van toepassing op een nieuw geïnstalleerde afwasautomaat). Waarschijnlijk is de blauwe afsluitdop in de afvoer van de huisinstallatie niet verwijderd. Deze stop wordt geleverd bij de afvoerset die zich onder de spoelbak bevindt. Controleer of de dop is verwijderd en zo niet, doe dit dan alsnog.

Krijg jij niet de Miele vaatwasser F11 melding, maar de Miele vaatwasser F70 melding? Dan vind je hier hoe je dit oplost! Andere storingen? Kijk dan hier voor de eerste hulp bij storingen guide!

Bekijk andere service vragen