Manieren waarop een Miele-stoomoven je leven als ouder makkelijker maakt

Het leven van ouders met jonge kids is hectisch. Vooral rond etenstijd, als je moet multitasken tijdens het koken. Want wie krijgt er geen stress van verschillende pannen op het fornuis? Waarom een stoomoven in je keuken handig is voor elke ouder, vertellen we je hier.

Gezonde maaltijd met een stoomoven
Gezonde voeding is belangrijk voor het hele gezin. Als ouder wil je natuurlijk dat de maaltijden die je serveert zoveel mogelijk voedingsstoffen bevatten. Maar wist je dat als je groenten in water kookt, er allerlei vitamines, mineralen en antioxidanten in het water achterblijven? Door te koken met stoom blijven deze belangrijke stoffen beter behouden. Zo bevatten paprika, broccoli en wortel na bereiding tot wel 50 procent meer vitamines. Groenten behouden ook nog eens meer hun smaak en kleur, waardoor je kinderen beter aan groente wennen.

Flessen en spenen desinfecteren
Als je een baby hebt weet je hoe belangrijk het is flessen en spenen grondig te desinfecteren, en wat een klus dit kan zijn. Met een stoomoven kun je gelukkig niet alleen koken, maar desinfecteer je ook snel en gemakkelijk babyflesjes en -spenen. Bij 100 °C zijn de voorwerpen in slechts 15 minuten bacterievrij. Ook handig: met de opwarmfunctie verwarm je vaste en vloeibare babyvoeding op de perfecte temperatuur voor jouw kindje. Zo ben jij een stuk minder tijd kwijt aan blazen en voelen.

“Als ouder wil je natuurlijk dat de maaltijden die je serveert zoveel mogelijk voedingsstoffen bevatten.”

Veiligheid voorop
Is een stoomoven in een huis met kinderen niet gevaarlijk? Nee hoor! Je kinderen kunnen nooit zomaar het apparaat aanzetten. Met een lichte aanraking vergrendel je het apparaat gemakkelijk, waardoor het beveiligd is tegen per ongeluk inschakelen. Ben je aan het koken? Dan zal niemand zijn of haar handen branden. Alle oppervlakken op en naast de Miele-stoomoven blijven koel en kunnen veilig worden aangeraakt.

Dertig seconden voor het einde van het bereidingsproces opent de deur van je stoomoven automatisch enkele millimeters. De stoom in de ovenruimte wordt teruggebracht en jij kunt veilig en comfortabel je gerecht uit het apparaat halen. Ben je vergeten je stoomoven uit te zetten? Ook dan hoef je je om de veiligheid van je gezin geen zorgen te maken. Als de maximale gebruiksduur is overschreden, schakelt een Miele-stoomoven automatisch uit.

 

Babyblokjes maken in de stoomoven
Een stoomoven maakt koken nog makkelijker. Met intelligente automatische programma’s bereid je de meest uiteenlopende gerechten met één druk op de knop. Je hoeft dus niet meer na te denken over de temperatuur en bereidingstijd. Geef simpelweg aan wat je in de oven stopt en hoe gaar je het wilt hebben en jij hoeft het gerecht er alleen nog maar uit te halen. Handig als je tijdens het koken nog op je kinderen moet letten, want door het gesloten proces van de stoomoven is van aanbranden en overkoken geen sprake. Zo ben je altijd verzekerd van een perfecte maaltijd, die je eenvoudig én veilig op tafel zet!

Tip: heb je een kleintje en is het tijd om hem of haar aan het eten te krijgen? Ook dan is de stoomoven een uitkomst. Je kunt bijvoorbeeld babyblokjes maken: kleine hapjes van groenten of fruit. In onderstaande video legt Roberta uit hoe je dat eenvoudig doet.

 

https://youtu.be/ME1yY11N_Rw

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop