De perfecte koel-vriescombinatie voor jou

Vers voedsel is de basis voor een goede, gezonde levensstijl en een efficiënte koel-vriescombinatie is essentieel, als je levensmiddelen net zo vers wil houden als wanneer je ze zojuist gekocht hebt.

Wij spraken met Richard Treffler, productmanager voor keukens bij Miele. Richard geeft deskundig advies over hoe je een koel-vriescombinatie kunt kiezen, die het beste aan jouw wensen voldoet, en hij stelt enkele apparaten voor.

Het belang van de juiste temperatuur

“De basis voor het vers houden van voedsel vormen een accurate en stabiele temperatuur, waarin het voedsel kan gedijen. Als je je levensmiddelen zo lang mogelijk vers wil houden, zoek dan apparaten, die een exacte en stabiele temperatuur bieden. Koel-vriescombinaties met een effectieve ventilator voor luchtcirculatie, gescheiden luchtcircuits voor koel- en diepvrieszone voor een betere controle en een temperatuurinstelling per graad zijn zeer belangrijk.

Sommige modellen hebben voor elke lade geoptimaliseerde vochtmeters voor specifieke ingrediënten zoals fruit en groente. Zo blijven vitaminen, smaak en structuur wel drie tot vijf keer langer behouden. Gescheiden koelcircuits zorgen voor het beste klimaat in zowel de koelzone als de diepvrieszone. Bovendien zijn ook de luchtcircuits gescheiden. Zo kunnen de producten in de koelzone niet uitdrogen. Ook voorkomt dit, dat de geur van bijvoorbeeld vis, uien en kaas naar de diepvrieszone verplaatst wordt.”

Energie-efficiëntie

“Aangezien koel-vriescombinaties 24 uur per dag elektriciteit verbruiken, zal een energie-efficiënt model helpen om de kosten laag te houden en de natuurlijke hulpbronnen te behouden. Zoek naar modellen met een efficiënte koelcyclus en isolatiematerialen om energie te sparen.”

Vrijstaand of inbouw

“Omdat er vrijstaande apparaten in verschillende afmetingen, kleuren en designs zijn, kunnen zij een stijlstatement in je keuken vormen. Ze kunnen ook gemakkelijk verplaatst en overal neergezet worden. Als je een ononderbroken, gestroomlijnde keuken wil, zijn inbouwapparaten een geweldige oplossing, omdat ze subtiel verborgen kunnen worden achter kastdeuren.

Voor grotere keukens denk je wellicht aan een combinatie van modellen, die naast elkaar (side by side) geplaatst kunnen worden. In dat geval adviseren wij inbouwapparaten, omdat zijn kunnen worden voorzien van een front, dat bij je keukenmeubilair past.”

De afmeting is van belang

“Als het gaat om de keuze van de afmeting, denk dan aan het soort voedsel, dat je wil bewaren. Koop je veel verse levensmiddelen, die koel moeten blijven in de koelkast? Of vries je grote hoeveelheden zelfgemaakte maaltijden in voor de volgende week? Zorg, dat de koelzone en de diepvrieszone groot genoeg zijn voor jouw specifieke wensen.

Je moet ook nadenken over de beschikbare ruimte in je keuken. Wil je een hoge of een lagere koelkast voor onder een werkblad, een smal of een breed model?”

Flexibiliteit

“Niet alleen de afmeting van het apparaat is belangrijk, maar ook de mogelijkheden, die het heeft. Maximaal comfort bieden koel-vriescombinaties met flexibele bewaarmogelijkheden. Deze hebben laden, die op verschillende manieren geplaatst kunnen worden, afhankelijk van de grootte van het product of de schaal, die gekoeld moet worden.”

Verlichting

“Wat de verlichting betreft, zoek naar modellen met led-verlichting. Vergeleken met gewone lampen zijn led’s bijzonder energiezuinig en gaan ze veel langer mee. Denk na over flexibele plateauverlichting. Afhankelijk van de grootte van de levensmiddelen en het aantal kan de verlichting geplaatst worden, waar jij deze wil hebben.”

Kom langs

In de Miele Experience Centers kun je al onze apparaten bekijken, workshops volgen en kookdemonstraties ervaren. Kom langs voor inspiratie of deskundig advies.

Lees meer

Naar de webshop

Bestel en gemakkelijk snel accessoires, reinigings- of onderhoudsproducten voor je apparaat via de online Shop.

Lees meer