Zo houd je jouw beddengoed of loungekleding zo lang mogelijk mooi

Je kent het wel. Dat gloednieuwe beddengoed dat zo heerlijk aanvoelt moet dat vooral blijven doen. Of misschien heb je (t)huiskleding met een geweldige print waar jij nog heel lang van wil blijven genieten. Dat komt even goed uit, want met een wasmachine of droger van Miele blijft jouw kleding veel langer mooi. En natuurlijk met behulp van onderstaande tips!

Zo was je jouw nieuwe beddengoed of loungekleding voor de eerste keer zodat jij weer lekker kunt slapen:

1. Controleer het waslabel

Controleer het waslabel op jouw artikel. Daarop vind je de maximale temperatuur die wordt geadviseerd en uit welke stof het wasgoed bestaat. Dit is beide handige input voor het selecteren van je wasprogramma. Daarnaast vind je hier alle andere wasvoorschriften, zoals het gebruik van droger en het strijkadvies.

2. Was binnenstebuiten

Wanneer je jouw wasgoed binnenstebuiten wast, dan blijven de kleuren helder en de prints veel langer mooi. Al zorgt de honingraatstructuur van onze was- en droogtrommels voor een optimale wasbehandeling en dat jouw kleding altijd ultiem wordt verzorgd. Bonuspunten: rits of knoop je wasgoed waar mogelijk dicht.

3. Doseer automatisch met TwinDos

Met TwinDos, het automatische wasmiddeldoseringssysteem dat samenwerkt met UltraPhase-wasmiddel, hoef je niet meer na te denken over de juiste wasmiddeldosering voor stralend resultaat. Want wie doseert elke keer precies voldoende wasmiddel, afgestemd op vervuiling van je wasgoed, waterhardheid, stof en gewicht? Jij waarschijnlijk niet, maar een wasmachine met TwinDos gelukkig wel. Heb je een wasmachine met TwinDos? Ontdek dan via onderstaande knop alle voordelen en geursensaties. Geen TwinDos? Swipe dan naar de zijkant.

Meer info over UltraPhase-wasmiddel

3. Of doseer precies genoeg

Let goed op het handmatig toevoegen van wasmiddel. Te veel wasmiddel zorgt dat jouw dekbedovertrek of pyjama onnodig wordt beschadigd, maar ook machine en milieu. Doseer dus vooral niet te veel, en houd hierbij goed rekening met het gewicht en vervuiling van het wasgoed en de waterhardheid in jouw regio voor een optimale wasbehandeling. Omdat er nogal wat zaken zijn waar je rekening mee moet houden bij het doseren van wasmiddel, hebben we alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Meer info over wasmiddeldosering

4. Zorg voor extra hygiëne

 Als het wasvoorschrift dit toestaat, gebruik dan vooral je droger om bijvoorbeeld beddengoed te drogen. Niet alleen wordt je wasgoed hier superzacht door, ook zorg je dat ziektekiemen en bacteriën geen schijn van kans krijgen. Nog makkelijker, drogers van Miele hebben een speciaal droogprogramma voor beddengoed. Zo kan ze zelfs een kind de (droog)was doen.

5. Was apart

Was je beddengoed of thuiskleding de eerste keer apart en laat het niet weken. Dan weet je zeker dat de kleuren niet vermengen of uitlopen in ander wasgoed. Bijkomend voordeel: jouw beddengoed neemt beter vocht op na een eerste wasbeurt. Dan slaap je extra lekker!

6. Een nog gladder resultaat

Met speciale functies zoals Voorstrijken, SteamCare of SteamFinish op je wasmachine of droger hoef je tegenwoordig amper nog te strijken. Door de toevoeging van stoom komt jouw wasgoed er namelijk bijzonder kreukvrij uit. Daarnaast helpt het ook om je wasgoed na de was- en of droogbeurt direct uit de machine halen. Zo krijgen kreukels nog minder kans.

 

Productadviseur

Heb je prachtig beddengoed of loungekleding en wil je dat dit prachtig blijft, maar heb je nog geen Miele wasmachine of droger? Kom er via een aantal simpele stappen achter welke nieuwe Miele de beste keuze is voor jouw situatie.

Ontdek jouw Miele