Je nieuwe beddengoed de eerste keer wassen

Daar is het dan, je gloednieuwe beddengoed met die geweldige print. Maar wat nu? Meteen je bed opmaken of eerst wassen? En hoe was je luxe beddengoed eigenlijk voor de eerste keer?

Het is inderdaad beter om je nieuwe dekbedovertrek en kussenslopen eerst even te wassen voor je ertussen kruipt. Dan was je de chemicaliën en bacteriën eraf. Maar ook omdat nieuw beddengoed nog geen vocht opneemt, daar zorgt zo’n eerste wasbeurt voor. Zo was je jouw nieuwe beddengoed voor de eerste keer:

1. Waslabel controleren

Controleer het waslabel. Daarop vind je de maximale temperatuur en uit welke vezels de stof bestaat.

2. Hygiëne

 Je hoeft beddengoed niet op 60 graden te wassen als je het ook nog in de droger stopt. Ziektekiemen en bacteriën overleven een droogbeurt namelijk ook niet.

3. Binnenstebuiten wassen

Was je beddengoed binnenstebuiten, dan blijven de kleuren helder en de prints mooi.

4. Apart wassen

Was je beddengoed de eerste keer apart en laat het niet weken. Dan weet je zeker dat de kleuren niet uitlopen en vermengen.

5. Wasmiddel doseren met TwinDos

Let goed op het gebruik van je wasmiddel. De juiste hoeveelheid wasmiddel doseren is namelijk erg belangrijk voor het mooi houden van je dekbedovertrek. Heb je een Miele TwinDos wasmachine? Dan hoef je niet na te denken over de juiste wasmiddeldosering.

Lees meer