Hoe ontkalk je jouw Miele inbouwkoffiemachine?

Je inbouwkoffiemachine raakt door het gebruik verkalkt. Hoe snel dat gebeurt, hangt af van de hardheid van het gebruikte water. Het is dus een must om je apparaat geregeld te ontkalken om zo zeker te blijven van de koffiekwaliteit die je gewend bent. Hoe je jouw koffieapparaat ontkalkt, lees je hieronder.

Ontkalken inbouwkoffiemachine

De inbouwkoffiemachines van Miele schenken zo’n 500 kopjes koffie voordat het apparaat echt ontkalkt moet worden. Het apparaat blokkeert automatisch. Zo voorkomen wij dat je het ontkalken per ongeluk vergeet. Handig hè!

Voor het ontkalken van je koffiemachine gebruik je de speciale Miele ontkalkingstabletten. Deze ontkalkingstabletten zijn speciaal voor onze koffieapparaten ontwikkeld en veroorzaken geen vervolgschade. Ze zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Deze how-to-video laat zien hoe je het apparaat moet ontkalken. Je kunt ook de volgende stappen volgen:

 1. In het display verschijnt de melding ‘Apparaat ontkalken’;
 2. Klik op ‘OK’ en het onderhoudsprogramma wordt gestart;
 3. Volg de aanwijzingen in het display;
 4. Vul het waterreservoir tot aan de markering met lauw water en leg 2 ontkalkingstabletten in het water;
 5. Plaats het waterreservoir terug en volg de aanwijzingen;
 6. Verschijnt in het display de melding ‘Spoel waterreservoir om en vul het tot de ontkalkingsmarkering met vers water’, dan ga je als volgt te werk:
  1. Spoel het waterreservoir grondig met schoon water om;
  2. Vul het waterreservoir tot aan de markering met schoon drinkwater.
 7. Na het spoelen is het ontkalkingsprogramma gereed.

TIP: Na zo’n 450 kopjes koffie krijg je een melding dat het apparaat over 50 kopjes ontkalkt moet worden. Het beste is om het dan gewoon al direct te doen. Door op tijd te ontkalken behoud je de werking van het apparaat en daarmee ook de kwaliteit van je koffie!

Ontvetten van het filtersysteem

Het filtersysteem van je koffiemachine moet regelmatig worden ontvet. Het apparaat geeft zelf in het display aan wanneer het filtersysteem gereinigd moet worden. Het enige wat je hoeft te doen, is de aanwijzingen op het display te volgen. Je kunt ook zelf het reinigingsproces starten door in het menu op ‘Onderhoud’ te klikken en te kiezen voor ‘Ontvetten filtersysteem. Vervolgens doorloop je dezelfde stappen.

Zie je de melding ‘Reinigingstablet in het filtersysteem plaatsen’, dan plaats je een speciaal Miele reinigingstablet boven in het filtersysteem. Vervolgens volg je weer de aanwijzingen op het display. Bekijk ook even de bijbehorende how-to-video waarin alle stappen zichtbaar worden doorlopen!

Heb je een CVA 640x? Bekijk dan deze video.

Miele Coffee Care

Een groot deel kan je zelf reinigen maar soms is het ook fijn dat de machine intensief wordt gereinigd door een Miele koffiespecialist en dat er preventief onderhoud wordt uitgevoerd. Zo kan jij blijven genieten van jouw felbegeerde kop koffie? Maak dan gebruik van Miele Coffee Care!

Coffee Care wordt door een selectieve groep koffiespecialisten uitgevoerd, gewoon bij jou thuis! Is een koffiespecialist geweest, dan voldoet jouw apparaat weer aan de door Miele gestelde kwaliteitseisen. Bovendien wordt jouw apparaat voorzien van de laatste software en programmamogelijkheden. En jij? Jij geniet zorgeloos van jouw heerlijke kop koffie!

Het Miele Coffee Care Programma biedt jou en je inbouwkoffiemachine verschillende voordelen:

 • Extra hygiëne
 • Levensduur verlengend
 • Slijtagegevoelige onderdelen worden preventief vervangen
 • Vaste prijs

Kijk op Miele.nl voor de precieze inhoud van het Coffee Care Programma en de geldende tarieven.

Reinigingsschema

Wil je weten wat je nog meer moet reinigen? Wij bieden je eerste hulp bij reiniging van je inbouwkoffiemachine. Met how-to-video’s en overzichtelijke stappen heeft jouw apparaat geen reinigingsgeheimen meer voor je. Succes!

 

 

Ontkalkingstabletten voor perfect onderhoud

Goed onderhoud aan je koffiemachine zorgt voor lekkerdere koffie en langer plezier van je apparaat. De Miele ontkalkingstabletten zijn speciaal ontwikkeld voor de Miele koffiemachines en hebben daarom een perfecte dosering.

Bestel Miele ontkalkingtabletten