Energiezuinige wasdroger

Als je bewust wilt huishouden is het kopen van een energiezuinige wasdroger een goede eerste stap. Met de tips in dit artikel kun je het verbruik nog verder beperken. Wel zo fijn voor het milieu én voor je portemonnee.

Droog met een volle trommel

Net als bij wasmachines geldt ook bij drogers: hoe voller de trommel, hoe energiezuiniger. Een keer drogen met een volle droger kost minder energie dan twee keer drogen met een halfvolle droger. Dit komt omdat het opwarmen van de lucht de meeste energie kost. Het maakt geen verschil hoeveel was er daarvoor in de trommel zit.

TIP: heeft je wasdroger dezelfde vulcapaciteit als je wasmachine, dan kan al het wasgoed in een keer in de droger. Iets om even op te letten bij aankoop.

Vind jouw energiezuinige droger

Kies jij voor het milieu en voor je portemonnee? Ga dan voor één van de energiezuinige droger van Miele. Wij hebben een selectie gemaakt van onze machines met een A+++-10% energielabel.

Ontdek het aanbod

Centrifugeer op volle toeren

Centrifugeer je wasgoed op het maximale aantal toeren als je het daarna in de droger wilt drogen: 1400 of 1600 is perfect. Zo hoeft de droger minder hard te werken en dat scheelt weer energie. Uiteraard geldt dit niet voor delicate stoffen.

TIP: check het waslabel in je kledingstuk voordat je gaat centrifugeren, want niet ieder kledingstuk kan op volle toeren gecentrifugeerd worden.

Houd je wasdroger goed schoon

Een schone wasdroger verbruikt minder energie. Maak daarom altijd meteen na een droogbeurt de pluizenfilter schoon. Deze raakt namelijk snel verstopt, waardoor je was minder fris kan gaan ruiken en er meer energie wordt verbruikt. Een minuut werk, maar het betaalt zich zeker terug. Meer uitleg hierover vind je in de blogpost wasdroger schoonmaken.

Zet de wasdroger uit na gebruik

Sommige mensen laten de lampjes van de wasdroger branden nadat het droogprogramma is afgelopen. Ben jij er daar één van? Dan kun je er waarschijnlijk beter mee stoppen. Sluipverbruik is zonde van de energie en dus zonde van je geld! Zet je wasdroger daarom altijd volledig uit zodra hij klaar is.

Energiezuinige Miele features voor je wasdroger

De wasdrogers van Miele zijn voorzien van handige features die bijdragen aan de energiezuinigheid en duurzaamheid van het apparaat. Dit is wel afhankelijk van welk model je hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  1. EcoFeedback: bij start wordt een prognose van het energieverbruik weergegeven en tijdens en na het droogprogramma zie je het daadwerkelijke gebruik. Zo kun je dus zeer gericht kiezen voor een energiezuinig programma.
  2. Energie-efficiëntie: Miele warmtepompdrogers verbruiken tot wel 63% minder energie dan wat de hoogste energie-efficiëntieklasse A voorschrijft. Dit dankzij de Miele ProfiEco-motor en gereguleerde compressor.
  3. ProfiEco-motor: onze ProfiEco-motoren zijn extreem zuinig én onverslijtbaar door de buitengewoon sterke motoren met een permanente magneet.
  4. EcoComfort-droger: door de bijzondere warmtepomptechnologie van de Miele EcoComfort-droger wordt de drooglucht met een warmtepomp verwarmd, waarna deze telkens weer opnieuw wordt gebruikt. Daardoor overtreft de EcoComfort-droger de energie-efficiëntie klasse A met maar liefst 42%. Optimaal besparen dus!

EcoDry-technologie: door de unieke combinatie van het gepatenteerde Miele filtersysteem en de onderhoudsvrije warmtewisselaar hebben pluizen geen kans meer om de warmtewisselaar te verstoppen. Gegarandeerd duurzaam, energiezuinig en een optimale droogtijd.

Droog energiezuinig en bespaar!

Duurzamer leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. Houd je bovenstaande tips in acht, dan maak je zowel het milieu als je portemonnee al heel blij.

Is jouw wasdroger aan vervanging toe? Kijk dan eens op Miele.nl voor al onze wasdrogers.