Op zoek naar een energiezuinig wasmachine?

Ontdek de 3 unieke en zuinige functies van een zuinige Miele wasmachine

Vraag jij je weleens af of het echt nodig is dat de wasmachine een paar uur over een wasbeurt doet? Voelt het soms niet helemaal lekker dat je dat piepkleine wasje toch nog even draait, gewoon omdat het je lievelingsbroek is? Goed nieuws: met Miele kan je gewoon de was doen en toch rekening houden met het milieu. Kijk bij het kiezen van een nieuwe energiezuinig wasmachine naar deze 3 superzuinige features om te wassen zonder schuldgevoel.

1. TwinDos: voorkomt verspilling én bespaart geld

Weet je nooit precies hoeveel wasmiddel je eigenlijk nodig hebt voor een schone was? Dan gebruik je waarschijnlijk structureel teveel. Met Miele TwinDos is overdosering van je wasmiddel verleden tijd. Je plaatst de speciale cartridges in je wasmachine en het wasmiddel wordt automatisch gedoseerd tijdens het wassen. Zo verspil je geen druppel meer en gaat je wasmiddel veel langer mee. Goed voor het milieu ook fijn voor je portemonnee!

Modellen met TwinDos: Miele.nl

 

 

2. PowerWash: revolutionair zuinig bij elke belading

De functie PowerWash biedt een maximale reinigingscapaciteit, met het programma QuickPowerWash zelfs in minder dan 49 minuten. Ook bij kleine beladingen hebben de wasmachines lagere verbruikswaarden, door de technologie Spin&Spray: die zorgt voor minder waterverbruik en zo hoeft de machine dus ook minder water te verwarmen.

Modellen met PowerWash: Miele.nl

3. SingleWash: zuinig losse kledingstukken wassen

Zit je favoriete kledingstuk in de was, maar heb je niks om erbij te wassen? Geen probleem met de optie SingleWash. In veel programma’s kan je deze optie als aanvulling kiezen. Het apparaat past de looptijd van het programma, het water- en stroomverbruik aan op de belading van maximaal 1 kg. Het wassen van losse stukken ging nog nooit zo snel en zuinig.

Tip: gaat de was daarna in de droger? Kies dan een wasmachine die op 1.600 toeren kan centrifugeren. Het wasgoed komt minder nat uit de machine en is dus sneller droog.

Modellen met SingleWash: Miele.nl

Bekijk hier de zuinige Miele wasmachines op een rij

WCD 330 WCS / WWD 320 WCS / WSD 323 WCS PowerWash, 1.400 toeren
WEF 375 WPS PowerWash, 1.600 toeren
WCI 870 WCS / WWI 860 WCS / WEI 875 WPS / WSI 863 WCS Best getest, TwinDos & SingleWash