Een koffiemachine kopen: waar let je op?

Ben je op zoek naar een nieuwe volautomatische koffiemachine? Er zijn er inmiddels zo veel op de markt dat je misschien door de ‘bonen’ het bos niet meer ziet. Dus hoe weet je dan waar je op moet letten? Hieronder vind je een paar handige tips bij aankoop van een koffiemachine.

  1. Design: inbouw of vrijstaand? Kleur en maten?
  2. Koffie- en theespecialiteiten
  3. Gebruiksgemak
  4. Bonen- en waterreservoir
  5. Pompdruk
  6. Bevochtiging
  7. Onderhoud en Reiniging

1. Design: inbouw of vrijstaand? Kleur en maten?

Heb jij al bedacht wat voor koffiemachine je wilt? Kies je voor een vrijstaand model of voor een inbouwapparaat? De keuze hiervoor hangt af van de hoeveelheid ruimte die je in je keuken hebt, maar is ook een kwestie van smaak. De Miele koffiemachines zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar, dus je vindt altijd wel een model dat bij jou en je interieur past.

Inbouwkoffiemachines

Voor een strakke uitstraling in de keuken, kiezen veel mensen voor een inbouwkoffiemachine. Zie je het al voor je: jouw koffiemachine in een strakke, doorgetrokken lijn met je bakoven en combi-stoomoven? Klinkt als het perfecte plaatje toch?

De inbouwkoffiemachines van Miele kunnen ingebouwd worden in een hoge kast met een nis van 45 centimeter hoog. Zo creëer je de strakke look die je zo graag wilt. Werk je al je apparaten weg in de wand, dan maak je bovendien ook nog eens optimaal gebruik van de ruimte in je keuken. Je hebt namelijk geen behoorlijke sta-in-de-weg op je aanrecht staan!

 

 

Vrijstaande koffiemachines

Wil je meer flexibiliteit in je keuken of heb je geen ruimte voor een inbouwapparaat, dan is een vrijstaande koffiemachine jouw beste match. Een losstaand apparaat kun je namelijk plaatsen waar je maar wilt en dus ook verschuiven wanneer je maar wilt. Zo maak je jouw heerlijke kop koffie gewoon in de woonkamer of op het terras. Flexibiliteit alom.

Miele bied je de keuze uit meerdere luxe vrijstaande koffiemachines. Met meerdere handige functies. Bovendien komen onze machines in maar liefst 9 kleuren! Denk aan Grafietgrijs, Lotuswit of Obsidiaanzwart. En wat dacht je van Brons of Roségoud? Voor ieder wat wils!

 

2. Koffie- en theespecialiteiten

Ben jij van een straffe ristretto of geniet je liever van een schuimende cappuccino? Of ga je tóch voor een Café au Lait, een Flat White of een Long Black? Jouw koffievoorkeur kan helpen bij het kiezen van een nieuwe koffiemachine. Want ben jij al tevreden als je alleen koffie kunt zetten of wil je all the way met meerdere koffiespecialiteiten?

Met de Miele koffiemachines kun je sowieso je lol op: zowel onze inbouw- als onze vrijstaande koffiemachines zijn optimaal op elkaar afgestemd en perfectioneren de bereiding van vele koffiespecialiteiten. Zo geniet jij op ieder moment van de dag van de koffie van jouw voorkeur.

Thee

Drink jij liever thee, dan lijkt een koffiemachine misschien niet helemaal jouw eerste keuze. Maar niet getreurd! Ook koffiemachines zijn soms theeleuten! De Miele koffiemachines zijn zo uitgerust dat ook het zetten van een kop thee geen enkel probleem is. Zowel zoete vruchtenthee als sterke kruidenthee of zachte witte thee worden door de koffiemachine in korte tijd bereid.

Dankzij gevoelige temperatuurniveaus wordt voor de bereiding steeds de perfecte temperatuur gekozen, waardoor het aroma zich optimaal kan ontplooien. Met de TeaTimer kun je bovendien een kookwekker starten. Voor de gekozen theesoort is al een tijdsduur voor het trekken ingesteld, zodat jij daar zelf niet meer aan hoeft te denken. Dát is pas theezetten!

Inspiratie nodig? Kijk dan eens bij al onze koffie- en theespecialiteiten.

3. Gebruiksgemak

Optimaal gebruiksgemak van een koffiemachine is een veelgehoorde eis bij aankoop. Bij Miele snappen we het best als jij geen zin hebt om zelf je bonen te gaan malen. En dat je wel verzekerd wilt zijn van een warm bakkie. Daarom hebben wij onze vrijstaande en inbouwkoffiemachines uitgerust met een paar handige features.

Productvoordelen

Zo beschikken enkele van onze koffiemachines over een warmhoudplaatje voor de koffiekopjes. Aangezien espresso bijvoorbeeld snel afkoelt, is dit ideaal voor de fervente espressoliefhebber. Maar ook voor iedere andere koffiedrinker is deze functie een aanrader. En dan is er bijvoorbeeld nog Touch, waarmee je moeiteloos je perfecte koffie- of theespecialiteit bereidt. Maar ook zijn er veel andere intelligente functies, zoals de CupSensor die de hoogte van je kopje herkent, OneTouch for Two waarmee je met een druk op de knop 2 koffiespecialiteiten bereidt en de timer waarmee jij je koffiemachine in- en uitschakelt wanneer je maar wilt! Kijk hier voor nog meer handige productvoordelen.

Miele@home-app

Hoe fijn is het als je ’s ochtends vroeg wakker wordt en de geur van verse koffie komt je tegemoet? Of als je thuiskomt van een lange winterwandeling en direct kunt genieten van een dampende kop koffie of thee? Klinkt goed hè! Dat dachten we bij Miele ook. Met de Miele@home-app zet jij je kop koffie of thee wanneer je maar wilt, óók als je buitenshuis bent. Je bedient de automaat namelijk eenvoudig via de app. Ook pas je zo makkelijk instellingen aan, sta je in direct contact met onze klantenservice én koop je in een paar klikken ook nog eens jouw favoriete koffiebonen. Over optimaal gebruiksgemak gesproken.

4. Bonen- en waterreservoir

Bonenreservoir

Er zijn legio verschillende koffiemachines met bonenreservoirs op de markt. Om te bepalen welk reservoir voor jou geschikt is, is het goed om je af te vragen hoe jouw koffieconsumptie op een dag is. Drink je bijvoorbeeld veel koffie in de ochtend of heb je dagelijks meerdere mensen over de vloer? Dan kun je het beste kiezen voor een groot bonenreservoir, zodat je tijdens die pieken verzekerd bent van genoeg bonen om koffie mee te zetten.

Een groot bonenreservoir hoef je minder vaak bij te vullen dan een kleiner reservoir. Een inhoud van zo’n 250 gram is gemiddeld, dit is genoeg voor een 2-persoons huishouden. In dit geval is één keer per week bijvullen voldoende. De Miele koffiemachines zijn zelfs voorzien van maar liefst 3 bonenreservoirs. Je vult deze reservoirs met de koffiebonen van jouw voorkeur en wisselt zo eenvoudig af tussen verschillende koffiesmaken. Daarnaast bieden onze koffiemachines met bonensysteem óók nog een reservoir voor gemalen koffie. Het kan niet op!

Waterreservoir

Vrijstaande koffiemachines hebben een aparte watertoevoer, de meeste inbouwmachines zijn voorzien van een vaste toevoer. Bij een aparte watertoevoer maak je gebruik van een uitneembaar waterreservoir. Een vaste watertoevoer maakt het mogelijk dat de machine zijn water direct vanaf de kraan tapt. Let er dus vooraf even op dat er een watertoevoer mogelijk is op de plek waar jij je koffiemachine gaat inbouwen!

Een koffiemachine met een uitneembaar reservoir moet je dus zelf vullen. Hoe groter het reservoir, hoe minder vaak je dus hoeft te vullen, maar laat hier niet je keuze van afhangen. Bedenk wel: hoe verser het water, hoe beter! De kwaliteit van het water is dus belangrijker dan de grootte van je reservoir. Kijk bij aankoop ook of het reservoir makkelijk te verwijderen en weer terug te plaatsen is.

Veel van de Miele koffiemachines zijn uitgerust met een vaste watertoevoer. Daardoor is de machine altijd gebruiksklaar: je hoeft niet continu water bij te vullen. Ook heb je altijd de beste waterkwaliteit. Dat betekent dus tijdbesparing én extra comfort. En wil je toch geen gebruikmaken van de watertoevoer, dan schakel je gewoon weer naar reservoiraandrijving. Geen probleem!

5. Pompdruk

Om een smaakvolle koffie te krijgen is het belangrijk dat de pompdruk van jouw koffiemachine optimaal is. Dit is de druk waarmee het water door de koffie geperst wordt. Deze druk meten we in bar en geeft het maximale vermogen van de pomp aan. De meest ideale pompdruk ligt op zo’n 9 bar. Levert jouw koffiemachine een druk van minimaal 9 bar, zoals de Miele koffiemachines, dan zit je dus altijd goed.

6. Bevochtigen

Om het aroma van de koffie nog beter tot zijn recht te laten komen, kun je het koffiepoeder bevochtigen. De Miele koffiemachines zijn uitgerust met een speciale bevochtigingsfunctie. Is deze ingeschakeld, dan wordt het poeder na het malen eerst met een kleine hoeveelheid heet water bevochtigd. Na korte tijd wordt de resterende waterhoeveelheid door het vochtige koffiepoeder geperst, wat zorgt voor een betere smaak. Wil je écht lekkere koffie, kies dan een koffiemachine met een bevochtigingsfunctie.

7. Onderhoud en reiniging

Uiteraard hebben we er alle begrip voor dat jij niet iedere keer zelf je apparaat wilt reinigen. Daarom is het bij aankoop van jouw koffieautomaat ook goed om te kijken naar onderhoud en reiniging. Moet je veel zelf doen, kunnen er onderdelen in de vaatwasser of reinigt de koffiemachine zichzelf? Vragen die je kunt stellen in de zoektocht naar een nieuwe machine. Miele geeft op deze drie vragen de volgende antwoorden: nee, ja en ja. Maar hoe dan?

Met behulp van praktische functies reinig je je Miele koffiemachine heel eenvoudig. Dankzij AutoCleaner worden melkleiding en filtersysteem bijvoorbeeld automatisch schoon. Ook ontkalken wil je ook weinig mogelijk zelf doen toch? Daarom hebben we de AutoDescale-functie ontwikkeld die je apparaat automatisch ontkalkt. En met ComfortClean wordt reinigen helemáál makkelijk: bijna alle aparte componenten van je machine kun je in de vaatwasser zetten. Dit geldt sowieso voor het waterreservoir, de opvangschaal en het koffiebezinkselreservoir.

Deze en meer productvoordelen vind je op miele.nl. Via de Miele@home-app plan jij bovendien eenvoudig een onderhoudsbeurt in door een van onze servicespecialisten. Zo houd jij meer tijd over voor de leuke dingen in het leven.

Welke koffiemachine kies jij?

We kunnen nog zo veel meer vertellen over vrijstaande en inbouwkoffiemachines, maar nu heb je in ieder geval al een paar tips waar je aan kunt denken bij aankoop. Succes!

Ontdek al onze inbouwkoffiemachines

Zet altijd het perfecte kopje koffie met een van onze inbouwkoffiemachines. Dankzij de drie bonenreservoirs wordt jouw koffiespecialiteit altijd met de juiste bonensoort bereid voor de beste smaak.

 

Bekijk al onze inbouwkoffiemachines

Ontdek al onze vrijstaande koffiemachines

Zet altijd het perfecte kopje koffie met een van onze vrijstaande koffiemachines. Met het intuïtieve CM Touch-display zet je eenvoudig met een paar toetsen een heerlijke kop koffie.

Bekijk al onze vrijstaande koffiemachines