Een kijkje in een Miele wasmachine

Was in de trommel, wasmiddel toevoegen, het juiste programma selecteren en … klaar! Maar wat gebeurt er vanbinnen allemaal? Waarom is het wasresultaat in een Miele wasmachine beter? Wat maakt het verschil?

Bij het wassen spelen altijd vier factoren een rol in het wasproces: het reinigingsmiddel, de mechanische actie, de temperatuur en de tijd. Bij elk wasprogramma zijn de verhoudingen van deze factoren verschillend. Zo bepaalt het type stof met welke temperatuur er maximaal gewassen mag worden. De wasmachines van Miele maken op deze vier factoren het grote verschil.

Handmatig controleren op scherpe randjes

Dankzij de gepatenteerde honingraatstructuur van de SoftCaretrommel ontstaat er in jouw wasmachine een laagje water tussen de trommelwand en jouw kleding. Hierdoor wrijft je kleding niet tegen het metaal waardoor je kleding minder snel verslijt. Ook de afwerkingsgraad van de honderden gaatjes in de trommel is uniek. Zowel aan de binnen- als buitenkant worden de gaatjes van elke trommel handmatig gecontroleerd met een nylonkous. Deze gaatjes mogen namelijk geen scherpe randjes hebben want dit kan het einde betekenen van jouw zijden blouse.

Meeneemribben van inox

In elke wasmachine vind je in de trommel meeneemribben. Bij Miele zijn ze niet van kunststof, zoals bij de meeste wasmachines, maar van inox.  Een ritssluiting van bijvoorbeeld een jas zou het kunststof kunnen beschadigen en dit zou bij een volgende wasbeurt weer problemen op kunnen leveren. Wanneer een gevoelige stof achter deze beschadiging zou blijven hangen zou deze kunnen scheuren. Inox is daarentegen zo sterk dat hierin geen defecten zullen ontstaan. Hetzelfde geldt voor de deur van een Miele wasmachine. Deze is asymmetrisch en van glas waardoor was hier beter af kan glijden. Dit beperkt het risico op beschadigingen tot het absolute minimum.

Wasmiddel besparen

Wasmachines moeten het wasmiddel naar de trommel vervoeren en hier houden tijdens het programma. Er zijn hier drie varianten in te onderscheiden. De eerste werkt via het principe van communicerende vaten, de andere twee met een klep of kogelventiel. Wanneer jouw wasmachine geen klep of ventiel heeft, komt er sowieso een deel van het wasmiddel direct in de afvoer terecht. Dit geeft schone leidingen maar minder goede wasresultaten. Een klep is een betere optie maar deze kan na verloop van tijd verslijten. Daarom heeft elke Miele wasmachine een kogelventiel. Dit ventiel is vergelijkbaar met een pingpongbal in een koker. De kans op slijtage is vrijwel nul, het wasmiddel blijft in de trommel en je hebt er minder van nodig. Dankzij een circulatiepomp pompt een Miele wasmachine met PowerWash 2.0-technologie het water en het wasmiddel ook nog voortdurend rond.

Een andere slimme en exclusieve innovatie van Miele is het TwinDos-doseringsysteem. Hierdoor krijgt je wasgoed op het juiste moment een kwalitatief wasmiddel met veel enzymen, UltraPhase 1, toegediend. Om de vlekken de baas te kunnen zijn, krijgt het textiel op een later tijdstip ook wasversterkers een optisch witmiddel, UltraPhase 2, toegediend. Een TwinDos-systeem laat je tot 30% wasmiddel besparen en krijgt je lievelingskleding zonder moeite schoon.

Miele wasmachines

Miele heeft voor iedere gezinssamenstelling een passende wasmachine. Van basismodellen tot veelzijdige alleskunners. Ontdek wel model het best past in jouw huishouden.

Naar de webshop