Alles over Duoflex, de nieuwe steelstofzuiger

Alle voordelen en veelgestelde vragen op een rij

Ben je op zoek naar een krachtige, veelzijdige en gebruiksvriendelijke steelstofzuiger? Dan is de nieuwe Miele Duoflex precíes wat je nodig hebt. Hieronder beantwoorden we veelgestelde vragen over Duoflex. Zo weet wat je kunt verwachten van de accuduur, zuigkracht, het geluid of onderhoud. Alles dat je nodig hebt voor het maken van een weloverwogen keuze. Ontdek waarom Duoflex, de nieuwe steelstofzuiger van Miele, de ideale partner is voor een schoon thuis op élk moment.

Ontdek Duoflex

Prestaties

Hoe lang gaat de accu van Duoflex mee?

Kies je voor de Duoflex van Miele, dan kies je voor de vrijheid van geheel snoerloos stofzuigen met een krachtige accu. De accu heeft een capaciteit die tot wel 55 minuten stofzuigen mogelijk maakt op één lading, zonder gebruik van accessoires zoals zuigstukken en de MultiFloor electroborstel. Gebruik je deze accessoires tijdens je schoonmaak, dan biedt de Duoflex nog steeds voldoende power met een gebruiksduur van 17 minuten op harde vloeren.

Tip: Laad de accu direct op na het schoonmaken, dan ben je altijd klaar voor de volgende klus!

Bekijk alle modellen

Hoe goed zuigt Duoflex stof van tapijt?

Of je nu stof opzuigt met de Duoflex als kruimelzuiger, als volledige steelstofzuiger, of met een van de handige accessoires zoals een flexibele kierenborstel, handborstel of slangverlengstuk, met de Duoflex maak je eenvoudig grondig schoon. De combinatie van zuigkracht en de vloerzuigmond met elektroborstel zorgt ervoor dat je je tapijt makkelijk schoon krijgt. Jouw tapijt wordt dus goed schoon! Met de kierenzuiger kom je eenvoudig onder de bank, achter radiatoren of in kleine hoekjes. Geen enkel plekje sla je over met Duoflex en de juiste toebehoren.

Modellen en toebehoren

Maakt Duoflex veel geluid?

Krachtige prestaties zijn belangrijk, maar hoe zit het met het geluid? Je wil wellicht liever dat jouw (steel)stofzuiger geen geluid maakt. Gelukkig heeft Miele tijdens de ontwikkeling van de Duoflex veel aandacht besteed aan een optimale balans tussen extreme zuigprestaties en een prettig geluidsniveau. Volledige stilte betekent vaak dat er niet veel gebeurt. In een compacte steel- en handstofzuiger zoals de Duoflex circuleert lucht op hoge snelheid in een kleine behuizing. Hoewel dit hoorbaar is, levert het krachtige prestaties voor een stofvrij thuis. Het volume van de Miele Duoflex steelstofzuiger is 79 dB.

 

Bekijk de reviews van Duoflex

 


 

Gebruiksgemak

Hoe gebruik je Duoflex als kruimeldief?

Duoflex is naast een volwaardige steelstofzuiger, ook een perfecte handstofzuiger. Elke Duoflex beschikt over SpeedLock-functie, waarmee je makkelijk schakelt tussen steel- en handstofzuiger door simpelweg de sluiting om de zuigbuis naar beneden te schuiven. Dit is ergonomisch en kost weinig moeite. Zo schakel je makkelijk van steel- naar handstofzuiger, en weer terug. Ontdek de basismodellen.

 

Hoe switch je tussen hand- en steelstofzuiger?

Of je het nu een kruimeldief, kruimelzuiger of handstofzuiger noemt, ze hebben allemaal één ding gemeen: je wilt ze direct kunnen pakken voor elke snelle schoonmaakklus. Duoflex kenmerkt zich, naast de SpeedLock-functie, ook door de SpeedLock-muurbeugel voor geselecteerde modellen.

De Duoflex-modellen met de SpeedLock-muurbeugel werken namelijk met een wandbevestiging die zorgt dat je meteen de juiste stofzuigermodus pakt die je nodig hebt. Trek de stofzuiger naar voren voor de steelstofzuiger, of omhoog voor de kruimelzuiger. Zo ben je altijd direct klaar voor elke klus.

Voor welke schoonmaakklussen is Duoflex geschikt?

Verschillende modellen zijn voorzien van unieke accessoires die aan de handstofzuiger kunnen worden gekoppeld, zoals een elektroborstel voor het verwijderen van haren van meubels en flexibele zuigslangen voor moeilijk bereikbare plekken in huis of in je auto. Of denk aan het makkelijk bereiken van hoge planken, tussen kussens van banken en op allerlei verschillende vloeren.

Door de vele functionaliteiten en het brede assortiment aan accessoires, is Duoflex een echte alleskunner! Met deze eindeloze toepassingen ligt goed schoon binnen handbereik met Duoflex.

 

Gebruik ‘m…

Gemakkelijk voor je vloer


Zorg moeiteloos overal voor eens schone vloer.

Handzaam op hoogte

Maak elk oppervlak op hoogte stofvrij.

Op alle soorten vloeren

De vloerherkenning past zich vanzelf aan.

Voor kwetsbare oppervlakken

Met een fijne borstel blijft alles mooi.

Op grote hoogte


De flexibele slang slaat geen hoekje meer over.

Op lastige plekjes

Kom waar je anders nooit komt.

Voor verwijdering van haren

Maak je auto en bank haarloos.

Bij kieren en gaatjes


Elk diep gaatje wordt brandschoon.

Waar écht schoon belangrijk is

De flexibele zuigslang komt overal.

Hoe maak ik Duoflex schoon?

Na het stofzuigen of wanneer het stofreservoir vol is, is het tijd om het reservoir te legen. Reinig eerst het fijnstoffilter door aan de knop bovenop te draaien. Open vervolgens het reservoir en deponeer het stof in de prullenbak. Zit er nog veel stof in het compartiment, haal dan het voorfilter los en maak dit schoon met het meegeleverde borsteltje. Zo ben je snel weer klaar.

Bekijk hier de instructievideo

Hoe reinig ik de borstel van Duoflex?

Wanneer je de Duoflex moet legen of onderhouden, wil je dat dit zo eenvoudig mogelijk gaat. Miele heeft hier natuurlijk over nagedacht. Bijvoorbeeld bij het reinigen van de borstelas van de vloerzuigmond, waar haren zich kunnen verzamelen. Haal simpelweg een schaar door de speciale richel om de haren door te knippen, waarna je de loszittende draden eenvoudig opzuigt met de Duoflex..

 

 

Bekijk hier de instructievideo

Kan ik de accu van Duoflex verwisselen?

Het is niet mogelijk om de accu van de Duoflex tussentijds te verwisselen. Daarom is het aan te raden om de accu na elke stofzuigbeurt op te laden, zodat je altijd klaar bent voor de volgende klus. Mocht de accu defect raken of toe zijn aan vervanging, dan kun je deze natuurlijk vervangen voor een nieuw exemplaar.

 

Bekijk hier de instructievideo

 

Zoek je een steelstofzuiger waarbij je tussentijds accu’s kunt verwisselen voor een langere gebruiksduur? Kies dan voor onze Triflex of bekijk hier alle productvoordelen.

Dit vinden anderen van Duoflex

De Duoflex van Miele is uitvoerig getest. Daarnaast hebben al veel consumenten hun mening gegeven. Benieuwd naar de bevindingen?

Bekijk de reviews van Duoflex

 

Advies van onze online productadviseur

Steelstofzuiger, robot, mét of toch zonder zak. Kom je er toch niet uit? Start dan nu de online productadvsieur en laat je adviseren welke keuze bij jouw situatie past.

Start productadviseur

Ontdek alle stofzuigers

Of je nu kiest voor een stofzuiger met of zonder zak, met een Miele stofzuiger ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Onze stofzuigers zijn ontworpen met de nieuwste technologieën om optimale reinigingsprestaties te leveren, ongeacht je voorkeur. Bovendien bieden wij een uitgebreid assortiment accessoires en functies om aan al jouw schoonmaakbehoeften te voldoen.

Kies vandaag nog voor een Miele stofzuiger en geniet van een schoner en gezonder huis, ongeacht welk stofzuigermodel je verkiest.

Ontdek alle stofzuigers

 

Waarom kiezen voor een Miele stofzuiger?