Dit kun je allemaal met een stoomoven van Miele

De stoomoven is een echte alleskunner. Of je nu een hoofdgerecht, dessert of compleet menu wilt bereiden: de mogelijkheden zijn oneindig. Lees hier wat je met een stoomoven allemaal kunt doen!

Stoomoven: gezond en veelzijdig
We willen allemaal snel, gezond en vooral veelzijdig koken. Een Miele stoomoven is daarom de perfecte aanvulling in je keuken. Natuurlijk gebruik je hem om groenten en vis te garen, maar wist je dat je door het temperatuurbereik van 40 °C tot 100 °C nog veel meer met een stoomoven kunt? Ook aardappelen, vlees en rijst bereid je makkelijk, net als soep en gekookte eieren of roerei. Zelfs voor het bereiden van de heerlijkste zoetigheden gebruik je de stoomoven. Maak bijvoorbeeld een lekker dessert, yoghurt, havermoutpap, jam of sap en laat chocolade smelten.

En er kan nog meer! Zo rijs je deeg op 40 °C en verwarm je je gerechten zonder dat ze uitdrogen of doorgaren. Ook als je bent vergeten ingrediënten uit de diepvries te halen, hoef je je geen zorgen te maken. Diepvriesproducten ontdooi je behoedzaam bij 50 °C en aanzienlijk sneller dan op kamertemperatuur.

Verder kun je sous-vide koken in de stoomoven, wat betekent dat je een gevacumeerd product op lage temperatuur gaart. Het voordeel van vlees garen in de stoomoven is dat het minder gewicht verliest, oftewel: de sappen. Zo behoud je de smaak maximaal.

“Zelfs voor het bereiden van de heerlijkste zoetigheden gebruik je de stoomoven.”

Gelijkmatig garen met DualSteam
In de Miele-stoomoven met DualSteam-technologie wordt stoom via zes tot acht inlaatopeningen verspreid. De temperatuur in de binnenruimte is constant en nauwkeurig, waardoor je eten gelijkmatig gaart. Dit zorgt ervoor dat een biefstukje met risotto eenvoudig bereid wordt: iedere zijde van het vlees is even gaar en tussendoor hoef je niet te roeren.

Stomen op drie niveaus
Heb je gasten over de vloer? Ook dan is de Miele-stoomoven ideaal. Je kunt door de grote bereidingsruimte en drie niveaus namelijk verschillende ingrediënten voor meerdere mensen in één keer bereiden. Goed om te weten: de bereidingstijd wordt niet langer als de hoeveelheid groter is. En je hoeft niet bang te zijn dat al je eten hetzelfde gaat smaken, want de geur en smaak worden niet aan andere ingrediënten overgedragen.

Ook fijn: tijdens het koken kun je al je aandacht aan je gasten besteden, want met de functie ‘automatisch koken menu’ zorgt de stoomoven ervoor dat alles tegelijkertijd klaar is! Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke producten je gaat stomen en hoe gaar je ze wilt. Daarna worden de volgorde, tijd en temperatuur automatisch bepaald. Is het tijd om het volgende ingrediënt erbij te schuiven? Dan krijg je een seintje van de stoomoven. Handig!

Opwarmen, ontdooien, een snelle avondmaaltijd of een compleet diner voor al je gasten: met een stoomoven zet je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel!

Perfecte resultaten met Miele stoomovenpannen

Maak optimaal gebruik van je stoomoven met de stoomovenpannen van Miele. Voor het bereiden van sauzen, groenten, pasta en vele andere ingrediënten hebben wij passende stoomovenpannen. Ontdek het volledige assortiment in de Miele webshop.

Naar de webshop