De beste stofzuiger vind je bij Miele

Toe aan een nieuwe stofzuiger?

Er is inmiddels zoveel aanbod in de markt dat je makkelijk het overzicht kwijtraakt. Want welke stofzuiger is nu de beste? En wat voor stofzuiger is überhaupt het meest geschikt voor jouw situatie? Ook dat bepaalt namelijk de keuze voor een stofzuiger. Ben je alleenstaand en stofzuig je weinig? Of heb je een gezin en/of huisdieren en ga je iedere dag met de stofzuiger door je huis?   

Miele biedt voor ieder wat wils. Je vindt hier dan ook alle informatie die je nodig hebt om te bepalen welke stofzuiger voor jou de ideale keuze is. 

Stap 1. Welke type stofzuiger kies jij? 

Voor je meteen doorgaat naar de beste stofzuiger een vraag: want weet je waar je eigenlijk allemaal op kunt letten als je een nieuwe stofzuiger koopt? Dit overzicht kan je helpen. 

  1. Traditionele stofzuiger, robot of steelstofzuiger?
  2. Met of zonder zak?
  3. Gebruiksgemak
  4. Soort vloer
  5. Geluid
  6. Allergieën en huisdieren 

 

1. Traditionele stofzuiger, robotstofzuiger of steelstofzuiger 

Voordat je een stofzuiger koopt, is het handig om te bepalen welk type je wilt: kies je voor een traditionele stofzuiger, een robotstofzuiger of een steelstofzuiger.  

 

Traditionele stofzuigers zijn verkrijgbaar met en zonder stofzuigerzak. Het is de stofzuiger zoals we deze al jaren kennen, het type dat je achter je aantrekt tijdens het zuigen. Maakt grondig schoon in alle situaties. 

 

Robotstofzuigers zijn kleine krachtpatsers die helemaal zelfstandig hun werk doen. Als zijn accu leeg dreigt te raken, keert de robot vanzelf terug naar zijn laadstation. Handig! En er zijn nog meer voordelen waardoor een robotzuiger een ideale hulp in de huishouding is. Toch ziet een robot helaas niet alles en is de kans dus groter dat hij wat stoffige plekjes mist. 

 

Steelstofzuigers zijn veelal draadloze stofzuigers die je vooruitduwt in plaats van dat je hem achter je aantrekt. Dit type stofzuiger is vaak lichter dan een traditionele stofzuiger, heeft geen stofzuigerzak en is prima geschikt voor kleinere oppervlakken. Meer informatie over de nieuwste steelstofzuiger van Miele? Lees dan dit artikel over de Triflex. 

 

Welk type heeft jouw voorkeur? 

 

Robotstofzuiger             Steelstofzuiger  

2. Met of zonder zak? 

Wil je een stofzuiger met of zonder zak? Dat is aan jou. Bij een zakloze stofzuiger hoef je geen zak aan te schaffen, waardoor je daar dus op bespaart. En er zijn zeker nog meer productvoordelen te noemen. Aan de andere kant zijn deze types wel vaak duurder dan een stofzuiger met zak.   

Met zak
Een stofzuiger met zak is beter als je last hebt van allergieën, omdat je vrijwel niet direct met het stof in aanraking komt en de heruitstoot van het stof lager is dan bij een type met zak. Daarnaast heeft dit type over het algemeen net wat meer zuigkracht en is hij wat makkelijker te legen. En een stofzuiger met stofzak heeft nog meer voordelen. Maar de verschillen tussen beide type stofzuiger worden wel steeds kleiner! Het hangt er dus maar net vanaf wat jouw voorkeur heeft. 

3. Gebruiksgemak 

Als je gaat stofzuigen, wil je natuurlijk dat dit zo makkelijk mogelijk gaat. Dat begrijpen we maar al te goed. Hieronder vind je dan ook wat tips waar je op kunt letten bij de aankoop van een stofzuiger: 

 

Gewicht. Moet je vaak een trap op? Let dan ook even op het gewicht, een te zware stofzuiger is dan niet handig. Ook voor de wendbaarheid geldt, hoe lichter, hoe beter. 

 

Grootte. Heb je veel kleine(re) plekken in huis waar je moet stofzuigen? Dan is de grootte van de stofzuiger ook een aandachtspuntje zijn, zodat deze plekken ook echt te bereiken zijn zonder al te veel gebots. Kies dan bijvoorbeeld voor een robotstofzuiger of voor een van de compacte exemplaren van Miele. Ook de Boost stofzuiger is erg compact

 

Actieradius. Een te klein werkbereik kan heel irritant zijn, let daarom op de actieradius van de stofzuiger, de maximale afstand tussen stopcontact en zuigmond. Hoe groter deze afstand, hoe groter het oppervlak dat je kunt stofzuigen. Het werkbereik varieert van 7,5 tot zelfs 15 meter, maar ligt gemiddeld op zo’n 10 meter. 

Snoer. Met snoer of draadloos, het maakt voor de werking van een stofzuiger niet uit. Vind je het vervelend om telkens rekening te moeten houden met het snoer om je heen? Dan weet je het antwoord. 

 

Lengte zuigbuis. Wil je op hoge plekken kunnen stofzuigen, zoals op kasten of bij hoge plafonds? Let dan op de maximale lengte van de zuigbuis. Ook als je zelf groot bent, kun je beter kiezen voor een langere buis, dat werkt een stuk comfortabeler. Miele sledestofzuigers zijn bijvoorbeeld voorzien van een telescopische zuigbuis die comfortabel in hoogte verstelbaar is. Handig! 

 

Onderhoud. Het is wel zo makkelijk als je stofzuiger simpel te onderhouden is. Denk hierbij aan hoe makkelijk je een stofzak of -bak verwisselt, leegt of schoonmaakt. Ook het gemak waarmee je de filter(s) verwijdert, is iets dat je kunt meenemen in je keuze. 

 

Wendbaarheid. Het gewicht en de wielen bepalen vaak de wendbaarheid van je stofzuiger. Lichtere stofzuigers zijn beter wendbaar, dat zal duidelijk zijn. Grote wielen aan de zijkant bewegen alleen naar voren en achteren, terwijl multi-directionele wieltjes – zoals de DynamicDrive-zwenkwielen van Miele – alle kanten op kunnen. Maar alles valt of staat met de kwaliteit van de wielen. 

4. Soort vloer: hard of zacht 

Heb jij thuis een hard vloeroppervlak (laminaat, tegels, parket, pvc, gietvloer) of een zachte vloer (vloerbedekking of tapijt)? Dat draagt bij aan de keuze voor de juiste stofzuiger. Elke stofzuiger heeft een standaard mondstuk waarmee je zowel harde als zachte vloeren kunt zuigen. Dit mondstuk is vaak voorzien van een schakelaar waarmee je een borstel in- en uitschuift. Toch zijn er voor harde vloeren andere mondstukken te adviseren dan voor zachte oppervlakken. 

 

Harde vloer 

In het algemeen kun je op een harde vloer met een standaard mondstuk goed vooruit. Toch raden we je aan om ook een speciale parketborstel aan te schaffen om zo je vloer beter te beschermen tegen krassen. 

 

Vloerbedekking of tapijt 

Op deze zachte vloertypes werken stofzuigers met veel zuigkracht het beste. Kies bijvoorbeeld voor een turboborstel. Deze heeft genoeg power om ook dieperliggende stofjes en vuiltjes te verwijderen. De kans bestaat wel dat los gelegde vloeren omhoog worden getrokken. Maar dat los je eenvoudig op door de zuigkracht even een standje lager te zetten. 

Welke vloer heb jij? 

 

Harde ondervloer   Zachte ondervloer

5. Geluid 

Wanneer je iemand vraagt wat het meer irritant is aan een stofzuiger, zegt men vaak ‘het geluid’. En ja, dat kan inderdaad behoorlijk op je zenuwen werken. Daarom zetten steeds meer merken in op stille stofzuigers. Let dus ook op het geluidsniveau, want daar zitten soms nog grote verschillen tussen. Overigens zijn de stilste stofzuigers vaak wel de traditionele types met stofzuigerzak. Ook iets om mee te nemen in je keuze. 

6. Allergieën en huisdieren 

Heb je last van (huisstofmijt)allergie, dan kun je het beste kiezen voor een stofzuigermodel met een HEPA-filter als uitblaas- en/of motorfilter. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air en deze filters kunnen meer en kleinere stofdeeltjes vasthouden dan normale filters. Hoe fijner de filter, hoe kleiner de op te vangen stofdeeltjes en hoe beter de luchtfiltering. En dat is precies wat je wilt bij een allergie! 

Huisdieren verliezen vaak veel haren en het is vaak lastig om dit bij te houden. Die haren zitten vaak overal! Het is dus belangrijk om een stofzuiger te kiezen met genoeg zuigkracht en een goede turboborstel. Deze zorgen ervoor dat haren beter worden opgezogen, óók die haartjes die diepgeworteld zijn op het favoriete plekje van je kat; de leuning van de bank. Door de ingebouwde draaiende borstels worden dierenharen makkelijker losgetrokken. 

Stap 2. Kies de beste stofzuiger 

Heb je besloten wat voor type stofzuiger je wilt, dan ben je al een heel eind. Om je keuze nóg makkelijker te maken, vind je hieronder onze beste stofzuigers per categorie.  

Wil je een stofzuiger die op alle denkbare vlakken perfect scoort? Dan is de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine de beste stofzuiger voor jou. Geschikt voor het zuigen van grote oppervlakken, hygiënisch door het AirClean+-filter en veelzijdig inzetbaar door de universele zuigmond. Deze krachtige sledestofzuiger komt niet voor niets als beste uit de test van de Consumentenbond. 

De beste sledestofzuiger met zak 

Voor de beste sledestofzuiger met zak blijven we bij de Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline. Door zijn krachtige Power Efficiency Motor en de voetbediening zuigt dit model grondig én comfortabel. Ook is de Complete Black 3 voorzien van een handige tiptoets: met één druk op de knop rolt het snoer automatisch op. Bukken is dus verleden tijd!  

Deze stofzuiger is bovendien uiterst veelzijdig door de geïntegreerde 3-delige accessoires. De zuigmond, zuigbuis en handgreep klikken vast met een hoorbaar geluid. De verbinding met de stofzuiger is stevig en daarnaast eenvoudig los te maken, voor bijvoorbeeld een ander accessoire. Kortom: de beste keus als je een stofzuiger met zak wilt. 

TIP: wil je écht goed stofzuigen met je stofzuiger met zak, gebruik dan originele Miele stofzuigerzakken. Deze zijn niet alleen enorm sterk, maar ook nog eens ultra hygiënisch en uiterst efficiënt. Meer kenmerken vind je hier

De beste sledestofzuiger zonder zak 

Over wat de beste sledestofzuiger zonder zak is, kunnen we kort zijn: de Miele Boost CX1. Verkrijgbaar in 3 varianten en daarmee geschikt voor o.a. harde vloeren en huishoudens met huisdieren. Klein maar krachtig, dat is de beste manier om dit model te omschrijven. Dankzij het handige formaat manoeuvreer je behendig door kleinere ruimtes. De TrackDrive zorgt ervoor dat de zakloze Miele stofzuiger Boost CX1 je trouw overal naartoe volgt. Bovendien is deze stofzuiger dankzij de zijdelings gerangschikte wielen erg stabiel. En denk maar niet dat dit compacte ontwerp afbreuk doet aan de zuigkracht, die is sterker dan ooit.

De beste robotstofzuiger 

Zoek je een robotstofzuiger met het beste reinigingsresultaat? Dan is de Miele Scout RX3 de beste keuze. Door zwenkbare 20-armige zijborstels die buiten het apparaat kunnen reiken, komt de Scout RX3 ook op zeer moeilijk bereikbare plekken. De 20 borstels verwijderen lastige stofvlokken grondig uit elke rand en vrije hoek. Zodra de Scout RX3 een obstakel tegenkomt, schuiven de zijborstels heel eenvoudig terug. Handig! 

Wist je dat je deze robotzuiger ook met een app kunt bedienen? De nieuwe Miele Scout-app biedt diverse bedieningsfuncties. Wil je alleen een bepaald gedeelte van je huis schoonmaken, zoals de keuken? Dan kun je deze in de app eenvoudig favoriet maken. Bovendien kun je ook geselecteerde zones, zoals tapijten, blokkeren. Jouw Scout RX3 zal deze zones tijdens het reinigingsprogramma vermijden.  

Dankzij deze draadloze krachtpatser kun jij dus gewoon met je voeten op de bank blijven liggen, hij doet al het werk! Niet voor niets tippen wij de Miele Scout RX3 als de beste robotstofzuiger van dit moment.  

De beste steelstofzuiger 

De Miele Triflex HX2 is de nieuwste draadloze steelstofzuiger van Miele. En meteen ook de beste. Dit revolutionaire model combineert de kracht van 3 stofzuigers in één. Flexibel, krachtig én snel. Een innovatief 3-in-1 systeem waarmee in elke situatie – en op elk vloertype – gestofzuigd kan worden.  

Het hart van de Triflex is de PowerUnit, bestaande uit een motor, oplaadbare accu en een stofreservoir. De PowerUnit kan zeer eenvoudig zowel aan de boven- als onderkant van de steel worden geplaatst, wat zorgt voor maximale flexibiliteit. Bij plaatsing bovenaan kun je makkelijk onder platte meubels komen of het plafond van stof ontdoen. Met de powerunit onderaan zuig je het meest comfortabel omdat het gewicht lager zit, ideaal voor grotere oppervlakken. Solo is de PowerUnit een uiterst krachtige kruimeldief. Dit maakt de Triflex een unieke 3-in-1 stofzuiger, geschikt voor iedere situatie.  

Wat we er nog meer over kunnen zeggen? Wat dacht je van 120 minuten zuigkracht, dankzij de sterke oplaadbare – en verwisselbare! – Li-ion-accu’s, waarmee deze steelstofzuiger uniek is in zijn soort. Tenslotte is de Miele Triflex Hx2 ook nog eens uiterst hygiënisch door het geïntegreerde Hygiëne Lifetime-Filter. Een filter die je niet hoeft te vervangen, hoe goed klinkt dat? De HEPA-filter van de Triflex heet niet voor niets een Lifetime filter: deze gaat een stofzuigerleven lang mee

Bekijk alle voordelen van Miele Triflex HX2 en ontdek zelf waarom dit de beste steelstofzuiger is. 

De beste stofzuiger voor huisdieren 

We hebben voor katten- en hondenharen speciale Cat & Dog stofzuigers ontworpen, waarvan de nieuwe Boost CX1 Cat & Dog Powerline onze topper is. Dit is de béste stofzuiger als je huisdieren hebt. Het grote voordeel van al onze Cat & Dog modellen is dat ze geleverd worden met een extra handborstel en een HEPA AirClean Lifetime-filter hebben, zo ook deze Boost CX1.  

De speciale handborstel is ideaal om honden en katten haren van bijvoorbeeld meubels of uit de auto te zuigen. Het HEPA AirClean Lifetime-filter zorgt ervoor dat de kleinste stofdeeltjes (99,9% van al het fijnstof en van de allergene stoffen) uit het systeem worden gefilterd. Ook zorgt het filter ervoor dat er geen stinkende geur ontstaat door de haren van je huisdier. En dat is natuurlijk wel zo fris! 

 

De beste stofzuiger voor parket 

Heb je harde vloeren in huis? Dan is het handig als je een stofzuiger koopt met een speciale parketborstel. Zoals de Miele Complete C3 Parquet modellen, de Boost CX1 Parquet Powerline of de Triflex HX1. Dit zijn de beste stofzuigers voor o.a. parket. Deze modellen hebben krachtige parketborstels met zacht natuurhaar voor de perfecte reiniging van houten vloeren. Zo krijg je een krasgevoelige parketvloer eenvoudig stofvrij met een van onze parketborstels, zónder je vloer te beschadigen.  

 

De beste stofzuiger voor tapijt 

Wat de beste stofzuiger voor tapijt en vloerbedekking is, is niet 1-2-3 te zeggen. Er zijn namelijk meerdere modellen die deze titel verdienen. Miele biedt een ruim aanbod aan stofzuigers met en zonder zak waarmee je probleemloos je zachte vloeren zuigt.  

TIP: voor het grondig reinigen van je vloerbedekking hebben we een elektrisch aangedreven Elektroborstel. Zijn lange borstels reiken tot diep tussen de vezels en lussen van je vloerbedekking en maken zo vuil en stof los om dit vervolgens effectief op te zuigen.  

Maar om tapijt écht goed schoon te krijgen, moet deze eigenlijk tegelijkertijd worden geborsteld en gezogen. Geen probleem met de borstelrol van de Miele Turboborstel. Deze wordt aangedreven door het zuigsysteem en verwijdert hierdoor grondig het vuil en haren uit je vloerbedekking. Deze – en meer – stofzuigeraccessoires vind je in de Miele webshop 

 

De beste stille stofzuiger 

Het geluid van een stofzuiger kan vrij hinderlijk zijn, maar gelukkig zijn de meeste exemplaren tegenwoordig al een stuk stiller dan voorheen. Toch blijven ook ‘stille’ stofzuigers altijd geluid maken, daar ontkom je (nog) niet aan. Maar minder herrie is natuurlijk wel zo prettig, dus let hierop als je een stofzuiger gaat kopen. Miele biedt bijvoorbeeld de Complete C3 Silence, die met maar 69dB de stilste stofzuiger is binnen het Miele assortiment. Wil je dus een superstille koop, dan is dit onze beste keus.  

Ervaar de kracht van een Miele stofzuiger 

De stofzuigers van Miele combineren efficiëntie met kracht. We hebben je laten zien waar je op kunt letten bij de aankoop van een nieuw exemplaar en we hebben de beste stofzuigers voor je op een rij gezet. Maar de keuze is uiteindelijk aan jou. Ontdek zelf welk model het beste bij jou past. 

 

Ontdek alle Miele stofzuigers

Kom langs

In de Miele Experience Centers kun je al onze apparaten bekijken, workshops volgen en kookdemonstraties ervaren. Kom langs voor inspiratie of deskundig advies.

Lees meer

Naar de webshop

Bestel en gemakkelijk snel accessoires, reinigings- of onderhoudsproducten voor je apparaat via de online Shop.

Lees meer

Bel ons

Heb je een vraag? Bel ons, we zijn bereikbaar op ma t/m vr: 08.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 - 15.00 uur op 0347 37 88 88.