Culinair snacken met Miele

Wist je dat je met Miele apparaten een chef in huis wordt?
Door de vele mogelijkheden van Miele wordt het makkelijk om je eigen 5-sterren maaltijd thuis te koken of je favoriete snack naar een hoger niveau te tillen. In deze blog geven wij meer uitleg geven over de features aan de hand van drie heerlijke culinaire snacks. Of duik meteen de keuken in met de culinaire snack recepten onderaan de pagina.

Inductiekookplaat met werkbladafzuiging

Met deze inductieplaat haal je niet alleen veel power in huis, maar ook ultieme flexibiliteit. De krachtige ECO-motor is energiezuinig en stil. Op de inductieplaat ben je vrij om je pan neer te zetten waar je wilt. Handig als je bijvoorbeeld grote pannen wil combineren. Of gebruik wil maken van de Miele grillplaat die over de hele lengte van de inductieplaat past. Daarnaast voeg je extra power toe door twee zones met elkaar te bundelen. Dat betekent extra snel koken en genieten van je maaltijd.

Daarbovenop komt dat je geen last hebt van geurtjes tijdens het koken door de geïntegreerde afzuiging. Dit is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens bijzonder effectief. Het vermogen van de afzuiging past zich automatisch aan op de stand van de inductieplaat. Ook is het afzuigsysteem eenvoudig te reinigen. Helemaal omdat de meeste onderdelen geschikt zijn om in de vaatwasser te reinigen.

Ontdek de Miele inductiekookplaten met werkbladafzuiging 

Oven

Kies je voor een Miele oven in je keuken dan je kies voor gemak en tal van mogelijkheden. Op elk van onze ovens vind je talloze handige programma’s en functies om je gerecht te perfectioneren. We lichten graag een aantal bijzondere functies voor je uit.

  • Crisp functie: ideaal voor als je van krokant houdt. Deze functie geeft je gerecht die een heerlijke krokante bite terwijl de binnen wordt gegaard of lekker zacht en smeuïg blijft.
  • Foodview camera: soms moet een gerecht een tijdje in de boven, maar wil je het wel graag in de gaten houden. Een uur naast de oven zitten is van niemand een hobby en eenmaal uit de keuken wil je je gerecht nog weleens vergeten. Kies je voor een oven met Foodview-functie, dan kun je via geïntegreerde camera jouw gerechten altijd in het oog houden. De camera toont van minuut tot minuut scherpe opnames van je gerecht op de smartphone.
  • Functie Professional: met de handige functie kun je vocht toevoegen aan je gerechten. Zo geniet van je luchtig deeg met een bruin korstje en sappige vleesgerechten die niet uitdrogen in de oven.
  • Automatische programma’s: hoezeer je ook van koken houdt, soms is gemak ook heel fijn. Met de automatische programma’s bereid je een heerlijke maaltijd zonder na te hoeven denken over de temperatuur en bereidingstijd.

Ontdek de Miele ovens

Stoomoven

Met een stoomoven in je keuken kies je voor smaakbeleving. Door je gerechten te stomen behoud je namelijk de voedingsstoffen in de ingrediënten. Vitamines en mineralen blijven bewaard en het ziet er ook nog eens smakelijk uit omdat de kleuren van groentes ook helder blijven. Door te stomen in plaats van de koken kies je voor een duurzame en gezonde oplossing als het om de bereiding van jouw favoriete gerechten gaat.

De stoomovens van Miele werken met een zogenaamde dubbele stoom technologie, DualSteam noemen we dat. De stoom wordt via zes tot acht inlaatopeningen verspreid. De temperatuur in de binnenruimte is constant en nauwkeurig, waardoor je eten gelijkmatig gaart. Handig om bijvoorbeeld je broodjes uit het Bao Shrimp recept allemaal gelijkmatig te laten rijzen.

Heb je nog wat losse ingrediënten in de koelkast liggen? Dan is de Mix & Match functie een ideale oplossing. Met dit programma voer je in welke ingrediënten je hebt liggen en je stoomoven vertelt je hoe je deze samen kunt bereiden om er een maaltijd van te maken. En om het jezelf extra makkelijk te maken kun je gebruik maken van de Miele Flexiclips. Hiermee schuif je gemakkelijk alles in en uit de oven op elk niveau. Je kunt verschillende Flexiclips met elkaar combineren zodat je op elk niveau in de oven de vrijheid ervaart.

Ontdek de Miele stoomovens

Vacumeerlade

Vacumeren is het onttrekken van lucht en zuurstof aan levensmiddelen. Hoewel deze techniek voor sommigen van ons nog niet bekend is is het een kooktechniek om zeker eens te onderzoeken. Er zijn namelijk veel mogelijkheden met door het vacumeren van je ingrediënten. Het is bijvoorbeeld een perfecte manier om je gerecht te marineren. Kruiden, specerijen en sauzen trekken extra diep in waardoor je een nog intensere smaakbeleving creëert. Ideaal als je je gerecht net een beetje meer pit wilt geven.

Daarnaast behoud je de kwaliteit van gerechten, maakt ze langer houdbaar of je bereidt ze optimaal voor op sous-vide koken. Bovendien kun je vis, vlees en groenten in een vacumeerzak in porties verdelen, bevoorraden, marineren of hersluiten. En als laatste voordeel: voor een maximale houdbaarheid vacumeer je de levensmiddelen voordat je deze invriest. Zo worden vitamines en smaak uitstekend bewaard én het scheelt plek in je vriezer.

Ontdek de Miele vacumeerlade