10 wastips van onze technicus

Als jouw apparaat storingen vertoont of een foutmelding weergeeft, kun je op de onderstaande link klikken om meer informatie te krijgen en te ontdekken welke stappen je moet nemen om het probleem op te lossen.

Eerste hulp bij storingen

Wil je langdurig genieten van jouw kleding? Dan is het essentieel om je apparaten correct te gebruiken en te onderhouden. We bieden je graag 10 handige gebruikerstips om je hierbij te helpen! We beginnen eerst met de drie wasbasics.

Hoe sorteer ik mijn wasgoed?

De eerste vraag die jij jezelf stelt is waarschijnlijk “waarom moet ik eigenlijk mijn wasgoed sorteren?”. Het antwoord is simpel: omdat dit beter is voor je wasgoed en je machine. De Miele wasmachines hebben specifieke wasprogramma’s waarmee onder andere de kwaliteit van jouw kledingstukken gewaarborgd blijft. Maar deze programma’s verliezen hun nut als je je daar niet aan houdt. Het resultaat: gekrompen, verkleurde of vaal geworden was … Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Hoe je jouw wasgoed sorteert, lees je in onze blog.

wasgoed sorteren

Wasmiddel doseren? Dat doe je zo.

Tegenwoordig zijn wasmachines een stuk energiezuiniger dan vroeger. Daarom is nu veel minder water nodig en is het belangrijker geworden om je wasmiddel goed te doseren. Te veel wasmiddel kan namelijk slecht zijn voor je was, de machine en het milieu. Door te weinig wasmiddel wordt jouw was niet schoon genoeg.

Lees de blog

 

Heb je een wasmachine met een TwinDos-functie, waarbij het wasmiddel automatisch op het juiste moment in de juiste hoeveelheid wordt toegevoegd? Zorg dan dat je de juiste instellingen hebt voor het automatisch doseren van het UltraPhase wasmiddel.

Energiezuinig wassen

Wil jij geld besparen en een steentje bijdragen aan een beter milieu? Hieronder vind je de beste bespaartips om energiezuinig de was te doen:

  • Was met een volle trommel
  • Houd je wasmachine en droger schoon
  • Was niet te heet
  • Koop een zuinige wasmachine
  • Kies een energiezuinig wasprogramma
  • Doseer de juiste hoeveelheid wasmiddel
Meer besparen

Met bovenstaande was basics zorg je al dat jouw kleding veel langer mooi blijft. En om langdurig te blijven genieten van een goed resultaat is het belangrijk om je apparaten goed te onderhouden. Een schone was begint tenslotte met een schone wasmachine en droger.

Tips voor het schoonmaken van je wasmachine

Het schoonmaken van je wasmachine is makkelijker dan je denkt. En hoewel je misschien denkt dat je wasmachine zichzelf schoonmaakt tijdens de wasbeurt, kunnen vet, vuil en wasmiddelresten zich op termijn ophopen, vooral bij het wassen op lage temperaturen. Dit heeft niet alleen invloed op het wasresultaat, maar kan ook leiden tot een onhygiënische omgeving.

Bekijk de blog

Help! Mijn wasmachine stinkt!

Stinkt je wasmachine? En heb jij last van muf ruikende was? Geen zorgen! Met deze handige tips voor een goede reiniging van je wasmachine is dit probleem binnen de kortste keren opgelost.

Bekijk de tips

 

 

Hoe maak je een wasdroger schoon?

Voor de schoonmaak van je wasdroger heb je niet veel nodig: een warm sopje, schoonmaakdoek, stofzuiger en stromend water (tip: gebruik een douchekop indien mogelijk). Dat is voldoende voor een grondige schoonmaak. Het wel belangrijk dat je weet wat voor type droger je hebt. Het maakt namelijk uit of dit een condensdroger, warmtepompdroger of luchtafvoerdroger is. In het stappenplan gaan we in op al deze types.

Bekijk de stappen

Nu heb je alle kennis in huis zodat je langdurig van jouw favoriete kleding kunt genieten!
We willen je graag tot slot nog een aantal extra tips geven zodat je het maximale kan halen uit je apparaten.

Verbind je apparaten met de app

Je wasmachine starten met een druk op de knop én een melding krijgen als je was klaar is, hoe goed klinkt dat? Met de Miele app bedien jij van een afstand eenvoudig jouw wasmachine of droger. Je kunt je apparaten zelfs een eigen naam geven, wat dacht je daarvan?

Ontdek wat de app nog meer kan

Hoe voorkom ik dat mijn wasgoed in elkaar draait tijdens het drogen?

Kleding of beddengoed draait tijdens het drogen tot een bol als het wasgoed niet goed wordt verdeeld tijdens het droogproces. Hierdoor wordt het wasgoed op bepaalde plekken niet goed droog.

Lees de oplossing

Vlekken in je kleding? Zo verwijder je ze!

Kaarsvet, bloed, modder, hars, kauwgom… Allemaal zorgen ze voor lastige vlekken in je wasgoed. Maar hoe krijg je deze eruit? Is je wasgoed voorgoed verpest of is er nog hoop? De Miele Vlekkenwijzer helpt je om alle vlekken weer uit je kleding te verwijderen! Wij lichten hier alvast een tipje van de sluier op.

Vlekken verwijderen

8 tips om wol te wassen

Je hebt het vast weleens meegemaakt: die prachtige nieuwe wollen trui kwam als een piepklein poppentruitje uit de wasmachine. En zo stijf en viltig dat je hem rechtop in de vensterbank kon zetten. Dat wil je nooit meer. Dat hoeft gelukkig ook niet, als je tenminste met Miele wast. Laten we eerst één belangrijk misverstand uit de wereld helpen. Veel mensen denken bij wol automatisch aan handwas. Maar je kunt die lamswollen trui of kasjmieren sjaal echt veel beter in de wasmachine wassen. Daar hebben we namelijk niet alleen een speciaal wasprogramma, maar ook een speciaal product voor: Woolcare.

Lees de blog

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hebben de bovenstaande tips geholpen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! En ontvang de beste tips en aanbiedingen.

Schrijf je in

Ontdek al onze reinigingsproducten voor wasmachines

Met onze reinigingsproducten blijft jouw machine perfect presteren, zodat jij van de beste koffie kan blijven genieten.

 

Bestel direct