Meer tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Kerst met sterrenchef Peter Gast
Met trots presenteren wij speciaal voor de feestdagen de Miele Reüniebox inclusief online kookworkshop: een unieke thuiservaring, waarmee u kunt genieten van de verbluffende smaken en signature dishes van oud-sterrenrestaurant ’t Schulten Hues*. Eenmalig, digitaal en do it yourself. Peter Gast en Jacqueline van Liere nemen u nog één maal terug naar hun voormalige sterrenzaak en presenteren vier bekroonde Schulten Hues klassiekers.
Patron-cuisinier Peter Gast en sommelier en gastvrouw Jacqueline van Liere presenteren, speciaal voor deze gelegenheid, een feestmenu met vier kenmerkende klassiekers van hun voormalige gastrobar ’t Schulten Hues*. Het restaurant dat in 2018 haar deuren sloot is beroemd en bekroond om haar innovatieve wijn/spijs combinaties en het gebruik van seizoensgebonden streekproducten. “De recepten die we aankomende feestdagen, samen met de mensen thuis, bereiden zijn de echte klassiekers van toen waar we na jaren verfijning pas trots op waren”, aldus Peter Gast en Jacqueline van Liere.
op de kaart van 2007 tot 2018
Dé signature dish van Peter Gast. Hij kwam in 2007 als een van de eerste topchefs in Nederland met een compleet vegan gerecht op de kaart. Jacqueline: “Toen wij met de groentetuin begonnen verklaarde iedereen ons voor gek. Mensen stuurden het terug naar de keuken. Een vegetarisch gerecht in een sterrenrestaurant, dat kan toch niet?! We waren onze tijd ver vooruit.”
op de kaart van 2010 tot 2018
Alec Steur, voormalig Michelin-inspecteur, noemde in een interview bij DWDD de langoustine van ’t Schulten Hues* één van de lekkerste gerechten uit de acht- tot negenduizend dishes die hij ooit proefde. “Geef me er nog eentje alsjeblieft”, aldus Steur.
op de kaart van 2015 tot 2018
“Alleen al voor mijn neus is het hemels. Samen met het zoetzure van de rettich en het gereduceerde kookvocht van aardappelen, blijft het gerecht toch een fijne lichtheid hebben. Heel veel smaak zonder zware kost te zijn.” Volgens een recensent van De Gelderlander is dit het gerecht van een ware tovenaar.
op de kaart van 2002 tot 2018
Vergeet crème brûlée of panna cotta: deze kerst steel je de show met de boerenkwarksoufflé van ‘t Schulten Hues. “Een goede chef herken je aan de hoogte van z’n soufflé. Het lijkt zo simpel, maar het is complex in z’n eenvoud. Met onze tips kan jij het thuis ook”, aldus Peter Gast.
In een online kookworkshop geeft Peter Gast zelf u alle tips en trics om het menu te koken. Met duidelijke stappen, simpel om te volgen en geschikt voor elke keuken.
De box met alle verse ingrediënten wordt op 18 of 23 december bij u thuisbezorgd. Na ontvangst kunt u de ingrediënten 3 dagen gekoeld bewaren. Dus ook op eerste of tweede kerstdag kunt u dit overheerlijke viergangenmenu op tafel zetten.
Alle verse ingrediënten om het menu van de workshop thuis te bereiden ontvangt u in een mooie box thuis.
Voor een complete ervaring verzorgt De Bruijn Wijnkopers een bijpassend wijnarrangement, speciaal samengesteld door Jacqueline van Liere, dat u apart bij kunt bestellen.
Komt u er in de keuken niet uit, dan is er de WhatsApp hulplijn. Hier kunt u terecht voor al uw culinaire hulpvragen.
► de speciale box met alle ingrediënten voor een volwaardig viergangendiner voor 2 personen ► een bewaarboekje met recepten, bereidingswijzen, allergenen en extra culinaire informatie ► een Miele-schort ► de link naar de online-workshop met Peter Gast ► ondersteuning via de whatsapp-hulplijn ► code van een door ‘t Schulten Hues* opgestelde Spotify-playlist
U hoeft geen Miele apparatuur in huis te hebben om dit menu op tafel te zetten. Maar koken gaat om de details en dan wilt u vertrouwen op uw apparatuur. Altijd de perfecte broodkorst. Het mooiste contrast. De gewenste smeuïgheid. Miele biedt met de nieuwe GENERATIE 7000 keukenapparatuur een betrouwbare en innovatieve range van producten waar u uw culinaire visie aan kan vertrouwen.
Peter Gast: “Bij mij begon het allemaal omdat ik, toen ik vrij jong was, een bijbaantje kreeg in de bediening bij een restaurant in de buurt. En dat was niet zomaar een restaurant, maar Kaatje bij de Sluis, in Blokzijl. Dat was toen een van de weinige restaurants in Nederland met twee sterren en dat was echt iets heel bijzonders. Je merkte het aan de gasten, die kwamen heel mooi gekleed, de sfeer was er speciaal, ze werkten er met mooie producten. En daar ben ik toe aangestoken door het virus van ‘de betere horeca’. Voor mij was er geen weg meer terug: dat wilde ik ook.”
Benieuwd naar de rest van het verhaal van sterrenchef Peter Gast? Lees dan dit interview verder in het receptenboekje dat bijgesloten zit in de Miele Reüniebox.
Bestel hier uw Reüniebox
Kook deze kerst de sterren van de hemel samen met Peter Gast
Verwarm de oven oven als u begint met het maken van het beslag voor de soufflés.
Heeft u de kalfsfond te ver ingekookt? Voeg dan een beetje water toe, dan wordt het weer de juiste substantie.
U kunt in de voorbereiding van het 4 gangen menu al de pompoen-langoustineschuim voor de langoustines maken. Het is alleen van belang dat als u de langoustines met o.a. de pompoen-langoustines wilt serveren, dat u à la minute de pompoen-langoustineschuim opwarmt en vervolgens opschuimt met de staafmixer. Op deze manier heeft u het mooiste resultaat op uw opgemaakte bord.
Is het tijd om bijna aan gang 2, de langoustines, te beginnen van dit feestmenu? Dan raden we aan om de, uit de vriezer gehaalde, langoustines rondjes ongeveer 15 tot 20 minuten op temperatuur te laten komen op het bord waar u de rest van dit gerecht gaat opmaken. Spuit er een dopje sherry-mayonaise onder.
Gel espessa en vegetal zijn ingrediënten dat niet ieder huishouden in huis heeft. Gel espessa is een bindmiddel. Het is een mix van xantana en maltodextrine en geeft stabiliteit aan de mayonaise. Gel vegetal is een geleimaker op basis van locust bean (Johannesbroodpitmeel), kappa carrageen en maltodextrine. Dit zorgt ervoor dat het melkvel voor de langoustines zal stollen.
Het is geen probleem als u geen vershoudfolie in huis hebt als u de langoustines moet pletten. Gebruik bijvoorbeeld een diepvrieszakje en knip deze doormidden. Op deze manier heeft u een vervanging voor het vershoudfolie.
Laat de zoetzure, voorgegaarde groente en de wortel-kardemomcrème 45-60 minuten buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.
De groente voor de groentetuin snijdt u op de volgende manier:
Voeg een klein beetje lauw water toe. Werkt dit niet? Begin dan opnieuw met een nieuwe eidooier en een beetje azijn. Voeg dan vervolgens aan het nieuwe mengsel de geschifte massa druppelsgewijs toe.
U kunt de amandelmayonaise ook met de hand maken indien u geen staafmixer heeft. Belangrijk om te weten is om dat de amandelolie langzamer toe te voegen en goed te roeren met een garde.
In de Reüniebox vindt u naast ingrediënten ook een hoesje met een welkomswoord, checklist van de ingrediënten, receptenkaarten (A4) en een receptenboekje (A5). Het is de bedoeling dat u met het koken van de ingrediënten uit deze box de receptenkaarten (A4) gebruikt. Het receptenboekje (A5) is voor op de plank en kunt u erbij pakken als u in de toekomst dit menu nogmaals wilt koken.
Voor een complete ervaring verzorgt De Bruijn Wijnkopers een bijpassend wijnarrangement, speciaal samengesteld door sommelier Jacqueline van Liere, dat u hier apart bij kunt bestellen.
De Reüniebox bevat vlees en vis. Het is niet mogelijk om deze box in een vegetarische variant te bestellen.
U krijgt uw Reüniebox op 18 of 23 december thuisbezorgd, afhankelijk van welke datum u heeft uitgekozen. Heeft u een box voor 19 of 20 december besteld? Dan krijgt u uw box op 18 december in de avond thuisbezorgd. Heeft u een box besteld om te koken op 24, 25 of 26 december? Dan krijgt u uw box in de avond van 23 december thuisbezorgd.
Stuur een Whatsapp-berichtje naar de chefs via het nummer dat u via de mail heeft gekregen. U krijgt een nieuwe link toegestuurd.
De box kan niet worden aangepast aan allergiewensen. Deze Reüniebox bevat: Groentetuin: Noten, ei, sulfiet en selderij Langoustines: Melk, ei, schaaldieren, vis en sulfiet Short rib: Selderij, sulfiet en melk Soufflé: Melk en ei
De box is voor twee personen. Wilt u het gerecht voor meerdere personen bereiden dan adviseren we om meerdere boxen te bestellen.