Meer tips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nog één maal 't Schulten Hues*

Kerst met sterrenchef Peter Gast

Met trots presenteren wij speciaal voor de feestdagen de Miele Reüniebox inclusief online kookworkshop: een unieke thuiservaring, waarmee u kunt genieten van de verbluffende smaken en signature dishes van oud-sterrenrestaurant ’t Schulten Hues*.  Eenmalig, digitaal en do it yourself. Peter Gast en Jacqueline van Liere nemen u nog één maal terug naar hun voormalige sterrenzaak en presenteren vier bekroonde Schulten Hues klassiekers.

’t Schulten Hues*

Patron-cuisinier Peter Gast en sommelier en gastvrouw Jacqueline van Liere presenteren, speciaal voor deze gelegenheid, een feestmenu met vier kenmerkende klassiekers van hun voormalige gastrobar ’t Schulten Hues*. Het restaurant dat in 2018 haar deuren sloot is beroemd en bekroond om haar innovatieve wijn/spijs combinaties en het gebruik van seizoensgebonden streekproducten. “De recepten die we aankomende feestdagen, samen met de mensen thuis, bereiden zijn de echte klassiekers van toen waar we na jaren verfijning pas trots op waren”, aldus Peter Gast en Jacqueline van Liere.

Bestel hier uw Reüniebox

 

Wat staat er op het menu?

Groentetuin

op de kaart van 2007 tot 2018

Groentetuin

Dé signature dish van Peter Gast. Hij kwam in 2007 als een van de eerste topchefs in Nederland met een compleet vegan gerecht op de kaart. Jacqueline: “Toen wij met de groentetuin begonnen verklaarde iedereen ons voor gek. Mensen stuurden het terug naar de keuken. Een vegetarisch gerecht in een sterrenrestaurant, dat kan toch niet?! We waren onze tijd ver vooruit.”

Bestel hier uw Reüniebox

Langoustines

op de kaart van 2010 tot 2018

Geplette langoustine met vanille, citrus en melkvel én kortgeschroeide langoustine met crème van eigen pantser en pompoen.

Alec Steur, voormalig Michelin-inspecteur, noemde in een interview bij DWDD de langoustine van ’t Schulten Hues* één van de lekkerste gerechten  uit de acht- tot negenduizend dishes die hij ooit proefde. “Geef me er nog eentje alsjeblieft”, aldus Steur.

Bestel hier uw Reüniebox

Short rib

op de kaart van 2015 tot 2018

Short rib met een salade van rettich, bundelzwammen, créme van uien en eigen jus

“Alleen al voor mijn neus is het hemels. Samen met het zoetzure van de rettich en het gereduceerde kookvocht van aardappelen, blijft het gerecht toch een fijne lichtheid hebben. Heel veel smaak zonder zware kost te zijn.”  Volgens een recensent van De Gelderlander is dit het gerecht van een ware tovenaar.

Bestel hier uw Reüniebox

Soufflé

op de kaart van 2002 tot 2018

Soufflé van boerenkwark met limoen

Vergeet crème brûlée of panna cotta: deze kerst steel je de show met de boerenkwarksoufflé van ‘t Schulten Hues.  “Een goede chef herken je aan de hoogte van z’n soufflé. Het lijkt zo simpel, maar het is complex in z’n eenvoud. Met onze tips kan jij het thuis ook”, aldus Peter Gast.

Bestel hier uw Reüniebox

Wat kunt u verwachten?

In een online kookworkshop geeft Peter Gast zelf u alle tips en trics om het menu te koken. Met duidelijke stappen, simpel om te volgen en geschikt voor elke keuken.

Wanneer u dit kerstmenu op tafel zet is aan u

De box met alle verse ingrediënten wordt op 18 of 23 december bij u thuisbezorgd. Na ontvangst kunt u de ingrediënten 3 dagen gekoeld bewaren. Dus ook op eerste of tweede kerstdag kunt u dit overheerlijke viergangenmenu op tafel zetten.

Boodschappen doen is niet nodig

Alle verse ingrediënten om het menu van de workshop thuis te bereiden ontvangt u in een mooie box thuis.

Bijpassend wijnarrangement

Voor een complete ervaring verzorgt De Bruijn Wijnkopers een bijpassend wijnarrangement, speciaal samengesteld door Jacqueline van Liere, dat u apart bij kunt bestellen.

Bestel hier uw wijnbox

 

WhatsApp hulplijn

Komt u er in de keuken niet uit, dan is er de WhatsApp hulplijn. Hier kunt u terecht voor al uw culinaire hulpvragen.

Bestel hier uw Reüniebox

Bestel nu

De Miele Reüniebox: Nog één maal ‘t Schulten Hues* kost € 120,00.

Dit is voor 2 personen*.

Dit is inclusief

► de speciale box met alle ingrediënten voor een volwaardig viergangendiner voor 2 personen
► een bewaarboekje met recepten, bereidingswijzen, allergenen en extra culinaire informatie
► een Miele-schort
► de link naar de online-workshop met Peter Gast
► ondersteuning via de whatsapp-hulplijn
► code van een door ‘t Schulten Hues* opgestelde Spotify-playlist

whatsapp

Miele apparatuur

U hoeft geen Miele apparatuur in huis te hebben om dit menu op tafel te zetten. Maar koken gaat om de details en dan wilt u vertrouwen op uw apparatuur. Altijd de perfecte broodkorst. Het mooiste contrast. De gewenste smeuïgheid. Miele biedt met de nieuwe GENERATIE 7000 keukenapparatuur een betrouwbare en innovatieve range van producten waar u uw culinaire visie aan kan vertrouwen.

Bekijk Generatie 7000

Interview

Waar komt bij jou de passie voor koken en de culinaire wereld vandaan?

Peter Gast: “Bij mij begon het allemaal omdat ik, toen ik vrij jong was, een bijbaantje kreeg in de bediening bij een restaurant in de buurt. En dat was niet zomaar een restaurant, maar Kaatje bij de Sluis, in Blokzijl. Dat was toen een van de weinige restaurants in Nederland met twee sterren en dat was echt iets heel bijzonders. Je merkte het aan de gasten, die kwamen heel mooi gekleed, de sfeer was er speciaal, ze werkten er met mooie producten. En daar ben ik toe aangestoken door het virus van ‘de betere horeca’. Voor mij was er geen weg meer terug: dat wilde ik ook.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal van sterrenchef Peter Gast? Lees dan dit interview verder in het receptenboekje dat bijgesloten zit in de Miele Reüniebox.

Bestel hier uw Reüniebox

Nog één maal ‘t Schulten Hues*

Kook deze kerst de sterren van de hemel samen met Peter Gast

Bestel hier uw Reüniebox

Culinaire vragen over de Reüniebox

  • Wat moet ik doen om een goede soufflé op tafel te zetten?
    Onze tips:
    – Gebruik het juiste formaat waar u het soufflébeslag in wilt doen. In het receptuur en de video gaan wij uit van een formaat koffiekopje. Heeft u een kleinere vorm dan zal u de soufflé eerder uit de oven moeten halen. Zo zorg u ervoor dat uw soufflé niet ontploft. Heeft u een groter formaat vorm waar u de soufflé in gaat afbakken? Laat de soufflé dan iets langer doorgaren in de oven dan in het receptuur staat.
    – Zorg ervoor dat u het beslag goed luchtig klopt. Spatel vervolgens de kwark er rustig doorheen, zo behoudt u zoveel mogelijk lucht.
    – Tijdens het bereidingsproces mag de deur van de oven absoluut niet geopend worden, dit veroorzaakt een dip in de temperatuur die de souffles zal verpesten.
    – Zorg ervoor dat u de soufflévorm goed inbotert (omhoog strijken) en suikeren, met de vinger langs de rand. Dit geeft een turbo start! Bekijk hiervoor goed de video die u heeft ontvangen in uw e-mail. In deze masterclass laat Peter Gast de turbo start voor de soufflé zien.
  • Wanneer verwarm ik de oven voor als ik de soufflé wil maken?

    Verwarm de oven oven als u begint met het maken van het beslag voor de soufflés.

  • Wat moet ik doen als de kalfsfond te ver is ingekookt voor de short rib?

    Heeft u de kalfsfond te ver ingekookt? Voeg dan een beetje water toe, dan wordt het weer de juiste substantie.

  • Wanneer kan ik het beste de pompoen-langoustineschuim voor de langoustines bereiden?

    U kunt in de voorbereiding van het 4 gangen menu al de pompoen-langoustineschuim voor de langoustines maken. Het is alleen van belang dat als u de langoustines met o.a. de pompoen-langoustines wilt serveren, dat u à la minute de pompoen-langoustineschuim opwarmt en vervolgens opschuimt met de staafmixer. Op deze manier heeft u het mooiste resultaat op uw opgemaakte bord.

     

  • Wanneer moeten de langoustine rondjes uit de vriezer gehaald worden om te serveren?

    Is het tijd om bijna aan gang 2, de langoustines, te beginnen van dit feestmenu? Dan raden we aan om de, uit de vriezer gehaalde, langoustines rondjes ongeveer 15 tot 20 minuten op temperatuur te laten komen op het bord waar u de rest van dit gerecht gaat opmaken. Spuit er een dopje sherry-mayonaise onder.

  • Wat is gel espessa en vegetal dat in de Reüniebox zit voor de langoustines?

    Gel espessa en vegetal zijn ingrediënten dat niet ieder huishouden in huis heeft. Gel espessa is een bindmiddel. Het is een mix van xantana en maltodextrine en geeft stabiliteit aan de mayonaise. Gel vegetal is een geleimaker op basis van locust bean (Johannesbroodpitmeel), kappa carrageen en maltodextrine. Dit zorgt ervoor dat het melkvel voor de langoustines zal stollen.

  • Ik heb geen vershoudfolie, wat moet ik nu gebruiken?

    Het is geen probleem als u geen vershoudfolie in huis hebt als u de langoustines moet pletten. Gebruik bijvoorbeeld een diepvrieszakje en knip deze doormidden. Op deze manier heeft u een vervanging voor het vershoudfolie.

  • Op welke temperatuur moet ik de zoetzure, voorgegaarde groente en wortel-kardemomcrème serveren?

    Laat de zoetzure, voorgegaarde groente en de wortel-kardemomcrème 45-60 minuten buiten de koelkast op kamertemperatuur komen.

  • Op welke manier moet ik de verschillende groente voor de groentetuin snijden?

    De groente voor de groentetuin snijdt u op de volgende manier:

    • Alle bietjes snijdt u in partjes
    • De meiknol snijdt u ook in partjes
    • De bospeentjes en de ijspegel snijdt u in stukjes
    • De meloes-uien moet u pellen en vervolgens doormidden snijden
  • Wat moet ik doen als mijn amandelmayonaise voor de groentetuin schift?

    Voeg een klein beetje lauw water toe. Werkt dit niet? Begin dan opnieuw met een nieuwe eidooier en een beetje azijn. Voeg dan vervolgens aan het nieuwe mengsel de geschifte massa druppelsgewijs toe.

  • Hoe maak ik de amandelmayonaise voor de groentetuin als ik geen staafmixer heb?

    U kunt de amandelmayonaise ook met de hand maken indien u geen staafmixer heeft. Belangrijk om te weten is om dat de amandelolie langzamer toe te voegen en goed te roeren met een garde.

Vragen over de Reüniebox

  • Welk receptenboekje uit de Reüniebox moet ik gebruiken?

    In de Reüniebox vindt u naast ingrediënten ook een hoesje met een welkomswoord, checklist van de ingrediënten, receptenkaarten (A4) en een receptenboekje (A5). Het is de bedoeling dat u met het koken van de ingrediënten uit deze box de receptenkaarten (A4) gebruikt. Het receptenboekje (A5) is voor op de plank en kunt u erbij pakken als u in de toekomst dit menu nogmaals wilt koken.

  • Kan ik bijpassende wijnen voor dit sterrenmenu bestellen?

    Voor een complete ervaring verzorgt De Bruijn Wijnkopers een bijpassend wijnarrangement, speciaal samengesteld door sommelier Jacqueline van Liere, dat u hier apart bij kunt bestellen.

  • Kan ik ook een vegetarische box bestellen?

    De Reüniebox bevat vlees en vis. Het is niet mogelijk om deze box in een vegetarische variant te bestellen.

  • Wanneer krijg ik mijn Reüniebox thuisbezorgd?

    U krijgt uw Reüniebox op 18 of 23 december thuisbezorgd, afhankelijk van welke datum u heeft uitgekozen. Heeft u een box voor 19 of 20 december besteld? Dan krijgt u uw box op 18 december in de avond thuisbezorgd. Heeft u een box besteld om te koken op 24, 25 of 26 december? Dan krijgt u uw box in de avond van 23 december thuisbezorgd.

  • Mijn link naar de masterclass van Peter Gast doet het niet, wat moet ik doen?

    Stuur een Whatsapp-berichtje naar de chefs via het nummer dat u via de mail heeft gekregen. U krijgt een nieuwe link toegestuurd.

  • Wordt er rekening gehouden met allergieën?

    De box kan niet worden aangepast aan allergiewensen. Deze Reüniebox bevat:
    Groentetuin:
    Noten, ei, sulfiet en selderij
    Langoustines:
    Melk, ei, schaaldieren, vis en sulfiet
    Short rib:
    Selderij, sulfiet en melk
    Soufflé:
    Melk en ei

  • Kan ik ook een box voor 3 personen bestellen?

    De box is voor twee personen. Wilt u het gerecht voor meerdere personen bereiden dan adviseren we om meerdere boxen te bestellen.