Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zuurvlees met groentefriet en avocado mayonaise

3.5 uurVleesOvenGemiddeld
Dit recept is voor vier personen

Ingredienten

  • 800 gram sukade
  • 50 gram witte ui halve ringen
  • 200 ml witte azijn
  • 200 ml water
  • 5 el appel/perenstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • Peper en zout
  • Boter
  • Olie
  • 1 stuk oranje peen
  • 1 stuk gele peen
  • 1 stuk paarse peen
  • 150 gram harricoverts
  • 1 stuk bataat
  • 2 el maizena
  • 1 stuks avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 stuks lime sap

Benodigdheden

  • Bakplaat met gaatjes
  • Blender
  • Keukenpapier
  • Kom
  • Braadslee
  • Koksmes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 3,5 uur

 

Bereidingswijze

Stap 1:

Snijd de sukade in grove blokken en marineer met water en azijn. De verhouding voor het zuur met water moet 50/50 zijn. 

Stap 2:

Voeg hier zout, peper, laurier en de kruidnagels aan toe. Laat dit 24 uur marineren.

Stap 3:

Laat het vlees uitlekken en dep droog met een stuk keukenpapier. Gooi de marinade niet weg! 

Stap 4:

Verwarm de braadslede (Hub)* en doe hier de boter en olie in, voeg de uien toe en fruit deze zacht aan. 

Stap 5:

Haal de uien uit de braadslede, voeg nu het vlees toe en braad deze aan. Blus het vlees af met de marinade. 

Stap 6:

Voeg de appel/perenstroop toe en zet de braadslede in de oven. 

Automatisch programma       Rund – stoofvlees

of stel handmatig in

Hetelucht Plus:      150C

Tijdsduur                180 minuten

Stap 7:

Wanneer het vlees mals en zacht is, haal dan het vlees uit de oven.

Stap 8:

Bind het zuurvlees met ontbijtkoek en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra appel/perenstroop toe voor een perfecte zoet/zuur balans. 

Stap 9:

Serveer het zuurvlees met groentefriet en mayonaise. 

 

*Tip: bekijk en shop hier een braadslede op miele.nl 

 

Groentefriet

Stap 1:

Verwarm de oven voor.

Hetelucht Plus        200C

Stap 2:

Snijd de wortel en zoete aardappel in repen (frietvorm). 

Stap 3:

Dop de harricoverts en meng met de penen en bataat.

Stap 4:

Meng de maïzena door het groentemengsel, voeg olijfolie en zout toe en meng goed door.

Stap 5:

Verdeel over een bakplaat met gaatjes en zet in de oven. 

Hetelucht Plus    200C

Tijdsduur             20 minuten

Stap 6:

Serveer de groentefriet direct samen met zuurvlees en mayonaise. 

 

Avocado mayonaise

Stap 1:

Maak de avocado schoon en doe in een blender. 

Stap 2:

Voeg yoghurt en limoensap, zout en een scheut olijfolie toe. 

Stap 3:

Draai de avocado glad, voeg eventueel water toe als de avocado niet glad wilt draaien. 

Stap 4:

Serveer de avocado mayonaise met groentefriet.