Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zuurvlees met groentefriet en avocado mayonaise

VleesOvenGemiddeld

Ingredienten

  • 800 gram sukade
  • 50 gram witte ui halve ringen
  • 200 ml witte azijn
  • 200 ml water
  • 5 el appel/perenstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • Peper en zout
  • Boter
  • Olie
  • 1 stuk oranje peen
  • 1 stuk gele peen
  • 1 stuk paarse peen
  • 150 gram harricoverts
  • 1 stuk bataat
  • 2 el maizena
  • 1 stuks avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 stuks lime sap

Benodigdheden

  • Bakplaat met gaatjes
  • Blender
  • Keukenpapier
  • Kom
  • Braadslee
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Snijd de sukade in grove blokken en marineer met water en azijn. De verhouding voor het zuur met water moet 50/50 zijn. 

  2. Voeg hier zout, peper, laurier en de kruidnagels aan toe. Laat dit 24 uur marineren.
  3. Laat het vlees uitlekken en dep droog met een stuk keukenpapier. Gooi de marinade niet weg! 

  4. Verwarm de braadslede (Hub)* en doe hier de boter en olie in, voeg de uien toe en fruit deze zacht aan. 

  5. Haal de uien uit de braadslede, voeg nu het vlees toe en braad deze aan. Blus het vlees af met de marinade. 

  6. Voeg de appel/perenstroop toe en zet de braadslede in de oven. 

    Automatische programma’s: Rund > stoofvlees of stel handmatig in Hetelucht Plus: 150 ˚C Tijd: 180 minuten

  7. Wanneer het vlees mals en zacht is, haal dan het vlees uit de oven.
  8. Bind het zuurvlees met ontbijtkoek en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra appel/perenstroop toe voor een perfecte zoet/zuur balans. 

  9. Serveer het zuurvlees met groentefriet en mayonaise. 

*Tip: bekijk en shop hier een braadslede op miele.nl 

 

Groentefriet

  1. Verwarm de oven voor.

    Hetelucht Plus: 200 ˚C

  2. Snijd de wortel en zoete aardappel in repen (frietvorm). 

  3. Dop de harricoverts en meng met de penen en bataat.
  4. Meng de maïzena door het groentemengsel, voeg olijfolie en zout toe en meng goed door.
  5. Verdeel over een bakplaat met gaatjes en zet in de oven. 

    Hetelucht Plus: 200 ˚C Tijd: 18 – 20 minuten

  6. Serveer de groentefriet direct samen met zuurvlees en mayonaise. 

Avocado mayonaise

  1. Maak de avocado schoon en doe in een blender. 

  2. Voeg yoghurt en limoensap, zout en een scheut olijfolie toe. 

  3. Draai de avocado glad, voeg eventueel water toe als de avocado niet glad wilt draaien. 

  4. Serveer de avocado mayonaise met groentefriet.

Dit recept is voor vier personen.