De bereidingstijd is ca. 3,5 uur
Bereidingswijze
Stap 1:
Snijd de sukade in grove blokken en marineer met water en azijn. De verhouding voor het zuur met water moet 50/50 zijn.
Stap 2:
Voeg hier zout, peper, laurier en de kruidnagels aan toe. Laat dit 24 uur marineren.
Stap 3:
Laat het vlees uitlekken en dep droog met een stuk keukenpapier. Gooi de marinade niet weg!
Stap 4:
Verwarm de braadslede (Hub)* en doe hier de boter en olie in, voeg de uien toe en fruit deze zacht aan.
Stap 5:
Haal de uien uit de braadslede, voeg nu het vlees toe en braad deze aan. Blus het vlees af met de marinade.
Stap 6:
Voeg de appel/perenstroop toe en zet de braadslede in de oven.
Automatisch programma Rund – stoofvlees
of stel handmatig in
Hetelucht Plus: 150C
Tijdsduur 180 minuten
Stap 7:
Wanneer het vlees mals en zacht is, haal dan het vlees uit de oven.
Stap 8:
Bind het zuurvlees met ontbijtkoek en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra appel/perenstroop toe voor een perfecte zoet/zuur balans.
Stap 9:
Serveer het zuurvlees met groentefriet en mayonaise.
*Tip: bekijk en shop hier een braadslede op miele.nl
Groentefriet
Verwarm de oven voor.
Hetelucht Plus 200C
Snijd de wortel en zoete aardappel in repen (frietvorm).
Dop de harricoverts en meng met de penen en bataat.
Meng de maïzena door het groentemengsel, voeg olijfolie en zout toe en meng goed door.
Verdeel over een bakplaat met gaatjes en zet in de oven.
Tijdsduur 20 minuten
Serveer de groentefriet direct samen met zuurvlees en mayonaise.
Avocado mayonaise
Maak de avocado schoon en doe in een blender.
Voeg yoghurt en limoensap, zout en een scheut olijfolie toe.
Draai de avocado glad, voeg eventueel water toe als de avocado niet glad wilt draaien.
Serveer de avocado mayonaise met groentefriet.