Zoete aardappel, kippendij en groenten

Zoete aardappel, kippendij en groenten

AardappelOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen.

Ingredienten

  • 4 kippendijen (met vel ontbeend)
  • 1 kilo zoete aardappels
  • 2 winterpenen
  • 2 knolvenkel
  • 2 pastinaken
  • 2 peterseliewortel

Benodigdheden

  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 30 tot 45 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180C.

Stap 2:
Snijd de groenten in mooie gelijke stukken, maar niet te klein. Meng met olijfolie, peper en zout en verdeel gelijkmatig over een bakplaat.

Stap 3:
Schil en snijd de zoete aardappels in blikjes van ca. 2 centimeter en maak ook deze aan met wat olijfolie, peper en zout. Doe hier naar smaak wat tijm of rozemarijn doorheen. Leg dit ook op een bakplaat.

Stap 4:
Plaats beide bakplaten in de oven voor ongeveer 20-25 minuten en schep het tussendoor een keer om.

Stap 5:
De groenten kunnen op het eind nog besprenkeld worden met wat citroensap.

Stap 6:
Terwijl de groenten en de zoete aardappels in de oven garen, kunnen we de kip gaan bakken. Kruid ze lekker (naar smaak) en braad ze in een bakpan aan in wat boter of olijfolie op matig vuur/vermogen. Draai ze af en toe. Heeft u een inductiekookplaat met TempControl? Kies dan voor stand 2.