Ingredienten
- 500 gram tarwe bloem
- 35 gram verse gist
- 1 ei
- 50 gram honing
- 8 gram zout
- Rasp van 1 sinaasappel
- 125 gram roomboter
- 225 ml water/melk
- 100 gram parel suiker
- 100 gram pure chocolade druppels
- 150 gram krenten
- 150 gram gedroogde vijgen gesneden
- 1 los geklopt ei
- 50 gram roomboter
- 1 el rietsuiker
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Bakvorm
Het deeg
Stap 1:
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
Stap 2:
Meng er de vulling doorheen.
Stap 3:
Maak een bol van het deeg en doe het in een ingevette schaal en laat 30 minuten rijzen.
Stap 4:
Verdeel het deeg in vieren en maak van elk een deel een strakke bol.
Stap 5:
Leg het in de bakvorm en strijk het deeg in me het losgeklopte ei.
Stap 6:
Knip er een kruis in en blijf iets uit de rand van de vorm
Stap 7:
Leg in het kruis een klontje roomboter en strooi er wat kaneel suiker overheen.
Stap 8:
Laat het deeg 45 minuten rijzen.
Stap 9:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus 180 °C
Stap 10:
Zet de broden op het rooster in de oven en bak.
Hetelucht plus 170 °C
Bereidingstijd 35 minuten