Zoetbrood met chocolade en rozijnen

2 uurBroodOvenMakkelijk

Ingredienten

Voor het deeg
  • 500 gram tarwe bloem
  • 35 gram verse gist
  • 1 ei
  • 50 gram honing
  • 8 gram zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 125 gram roomboter
  • 225 ml water/melk
Voor de vulling
  • 100 gram parel suiker
  • 100 gram pure chocolade druppels
  • 150 gram krenten
  • 150 gram gedroogde vijgen gesneden
Voor de topping
  • 1 los geklopt ei
  • 50 gram roomboter
  • 1 el rietsuiker

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Bakvorm

De bereidingstijd is ca. 2 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.

Stap 2:
Meng er de vulling doorheen.

Stap 3:
Maak een bol van het deeg en doe het in een ingevette schaal en laat 30 minuten rijzen.

Stap 4:
Verdeel het deeg in vieren en maak van elk een deel een strakke bol.

Stap 5:
Leg het in de bakvorm en strijk het deeg in me het losgeklopte ei.

Stap 6:
Knip er een kruis in en blijf iets uit de rand van de vorm

Stap 7:
Leg in het kruis een klontje roomboter en strooi er wat kaneel suiker overheen.

Stap 8:
Laat het deeg 45 minuten rijzen.

Stap 9:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus         180C

Stap 10:
Zet de broden op het rooster in de oven en bak.
Hetelucht plus          170C
Tijdsduur                   35 minuten