Granola met cranberries en rozijnen

25 minutenNotenOvenMakkelijk

Ingredients

  • 150 gram Havervlokken
  • 50 gram pecannoten gekneusd
  • 50 gram hazelnoten gekneusd
  • 3 el kokos flakes
  • 4 el gepofte rijst
  • 1 tl steranijs poeder
  • 50 ml maple syrup
  • 1 citroenen
  • 40 gram gedroogde cranberry’s
  • 40 gram rozijnen

Supplies

  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Stap 1:
Verwarm de oven voor.

Hetelucht plus                      165°C

Stap 2:
Meng de havervlokken, pecannoten, hazelnoten, kokos flakes en de gepofte rijst met elkaar.

Stap 3:
Meng er het steranijspoeder en maple syrup doorheen en verdeel gelijkmatig over een bakplaat en zet in de oven.

Hetelucht plus                      165°C
Bereidingstijd                       15 minuten

Stap 4:
Rasp de citroen en meng de citroenrasp met de cranberries en de rozijnen,

Stap 5:
Laat de havervlokken massa afkoelen en meng er dan de cranberries en rozijnen doorheen.

Stap 6:
Bewaar de granola in een goed af te sluiten bak.


Tips:

  1. Gebruik verschillende soorten havervlokken, noten, en zuidvruchten voor meer variatie in smaak.
  2. Kies afhankelijk van het seizoen voor ander specerijen, bijvoorbeeld kaneel in de winter.
  3. Honing is ook een goede zoetstof om te gebruiken, maar ook hierin kan gevarieerd worden.