Zeebaars op paksoi

Dit recept is ontworpen voor een Dialog oven met M Chef-technologie. Het is glutenvrij en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Daarnaast is het goed voor de spieren en het immuunsysteem.

30 - 40 minutenVisDialog ovenGemiddeld

Ingredienten

  • 1 zeebaars (c.a. 600 g) schoongemaakt en ontschubd
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes Knoflook, in plakjes
  • 40 g gemberwortel, in plakjes
  • 1 sinaasappel
  • 150 g gele cherrytomaten
  • 4 baby paksoi, stelen verwijderd, in stukken
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl suiker

Benodigdheden

  • Braadslee
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Dialog oven voor met de volgende instellingen:
    Functie: M Chef + Professional
    Temperatuur: 250°C
    Gourmet Units: 150
    Intensiteit: Sterk
    Voorverwarmen: Aan
    Crisp functie: Uit
    Stoominjectie: Tijdgestuurd
    Eerste stoominjectie na: 1 minuut
    Niveau: 2
  2. Spoel de vis binnenstebuiten af met koud water en dep droog. Maak diagonale insnijdingen aan de zijkanten en achterkant van de huid van de vis. Breng zowel binnen als buiten op smaak met zout en vul met de gember en knoflook.
  3. Rasp de sinaasappelschil fijn. Schil de sinaasappel, inclusief de witte schil, en snijd in plakjes.
  4. Meng in een ovenschaal de tomaten en baby paksoi met sesamolie, sinaasappelschil, een snufje zout en suiker. Leg de plakjes sinaasappel erbovenop. Voeg de bereide vis toe aan de schaal.
  5. bereid het gerecht in een voorverwarmde Dialog oven.