Naar Miele.nl
Search
Generic filters
Exact matches only

Zalmtaart met spinazie en broccoli

VisOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 2 stronken broccoli
  • 500 gram fijne spinazie
  • 150 gram zalm
  • 2 el crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • Zout
  • Peper

Benodigdheden

  • Kwast
  • Kom
  • Ovenschaal
  • Stoomovenpan met gaatjes
  • Snijplank
  • Oven

Ook zo zin in een hartige taart? Maak dan deze zalmtaart met spinazie en broccoli. Veel kookplezier toegewenst. 

Bereidingswijze

  1. Maak van de broccoli kleine roosjes en snijd de steel in plakjes.
  2. Leg de broccoli samen met de spinazie op een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven. 100 °C, 1 minuut.
  3. Laat de broccoli en de spinazie afkoelen,
  4. Verwarm de oven voor op: Intensief bakken 190 °C.
  5. Klop de eieren los.
  6. Snijd de zalm in blokjes en meng met de crème fraîche en de helft van de geklutste eieren met de broccoli en de spinazie.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Vet een grote ovenschaal in en leg hier het bladerdeeg open in. Zorg ervoor dat je een grote flap overhoud.
  9. Schep het broccoli, zalm mengsel in het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht.
  10. Smeer met een kwastje het bladerdeeg in met het overige ei en zet in de oven. Intensief bakken 190 °C, bereidingstijd 40 minuten.
  11. Serveer vanuit de ovenschaal.
Deel dit artikel: