Ingredienten
- 2 stronken broccoli
- 500 gram fijne spinazie
- 150 gram zalm
- 2 el crème fraîche
- 2 eieren
- 1 rol vers bladerdeeg
- Zout
- Peper
Benodigdheden
- Kwast
- Kom
- Ovenschaal
- Stoomovenpan met gaatjes
- Snijplank
- Oven
Ook zo zin in een hartige taart? Maak dan deze zalmtaart met spinazie en broccoli. Veel kookplezier toegewenst.
Bereidingswijze
- Maak van de broccoli kleine roosjes en snijd de steel in plakjes.
- Leg de broccoli samen met de spinazie op een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven. 100 °C, 1 minuut.
- Laat de broccoli en de spinazie afkoelen,
- Verwarm de oven voor op: Intensief bakken 190 °C.
- Klop de eieren los.
- Snijd de zalm in blokjes en meng met de crème fraîche en de helft van de geklutste eieren met de broccoli en de spinazie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een grote ovenschaal in en leg hier het bladerdeeg open in. Zorg ervoor dat je een grote flap overhoud.
- Schep het broccoli, zalm mengsel in het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht.
- Smeer met een kwastje het bladerdeeg in met het overige ei en zet in de oven. Intensief bakken 190 °C, bereidingstijd 40 minuten.
- Serveer vanuit de ovenschaal.