Zalmtaart met spinazie en broccoli

60 tot 70 minutenVisOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 2 stronken broccoli
  • 500 gram fijne spinazie
  • 150 gram zalm
  • 2 el crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • Zout
  • Peper

Supplies

  • Kwast
  • Kom
  • Ovenschaal
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Snijplank
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

Bereidingswijze

Stap1 :

Maak van de broccoli kleine roosjes en snijd de steel in plakjes.

Stap 2:

Leg de broccoli samen met de spinazie op een stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen         100C
Tijdsduur      1 minuut

Stap 3:

Laat de broccoli en de spinazie afkoelen,

Stap 4:

Verwarm de oven voor.
Intensief bakken      190C

Stap 5:

Klop de eieren los.

Stap 6:

Snijd de zalm in blokjes en meng met de crème fraîche en de helft van de geklutste eieren met de broccoli en de spinazie.

Stap 7:

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 8:

Vet een grote ovenschaal in en leg hier het bladerdeeg open in. Zorg ervoor dat je een grote flap overhoud.

Stap 9:

Schep het broccoli, zalm mengsel in het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dicht.

Stap 10:

Smeer met een kwastje het bladerdeeg in met het overige ei en zet in de oven. Intensief bakken 190 °C, bereidingstijd 40 minuten.. 100 °C, 1 minuut
Intensief bakken           190C
Tijdsduur                       40 minuten 

Stap 11:

Serveer vanuit de ovenschaal.