Zalmforel in zoutkorst

30 minutenVisOvenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1 eiwit
  • 1 kg grof zeezout
  • 2 zalmforellen (450 g elk)
  • versgemalen peper
  • ½ citroen
  • 2 takjes tijm

Supplies

  • Kom
  • Bakplaat

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht plus op 200 °C.

Stap 2:
Meng in een kom het eiwit met het zeezout. Leg wat van het zoutmengsel op de bakplaat. Hierop komen de vissen te liggen.

Stap 3:
Spoel de zalmforellen onder koud stromend water en dep de vis aan de buiten- en binnenzijde droog met keukenpapier. Snijd de vis in de lengte open maar laat de kop en het staartgedeelte heel.

Stap 4:
Bestrooi de vis aan de buiten- en binnenzijde met peper. Snijd de citroen in vier plakken. Leg in de buikholte van elke vis een takje tijm en twee plakken citroen. Leg de zalmforellen op de zoutlaag en dek de vis af met het resterende zeezoutmengsel. Druk dit stevig aan. De visstaarten mogen uit het zoutmengsel steken.

Stap 5:
Laat de vis in ca. 25 minuten in de oven garen.

Stap 6:
Serveer de vis in zoutkorst op een schaal.