Ingredienten
- 450 g zalmfilet met vel zonder graten
- 50 ml ahornsiroop
- ½ teentje knoflook
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ el Dijonmosterd
- ¼ tl chilivlokken
- Sap van ½ citroen
- 2 el olijfolie
- 50 g spruiten
- 50 g paarse spruiten
- 20 g geroosterde cashewnoten
- ½ teentje knoflook
- ¼ tl komijnzaad
- 10 g boter
- 1 chilipeper
Benodigdheden
- Maatbeker
- Ovenschaal
- Staafmixer
Zalm
Stap 1:
Doe de knoflook, chilivlokken, kaneel, mosterd en ahornsiroop in een maatbeker.
Stap 2:
Draai met behulp van een staafmixer tot een gladde saus en voeg langzaam de olie toe.
Stap 3:
Breng op smaak met citroensap, peper en zout en meng nogmaals goed door.
Stap 4:
Leg de zalm in een ovenschaal schenk er de ahornmarinade overheen en laat dit 20 minuten marineren.
Stap 5:
Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 200ºC
Spruiten
Stap 1:
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Stap 2:
Pel en hak de knoflook en doe deze in de pan met een scheutje olie en fruit de knoflook kort aan.
Stap 3:
Voeg nu de boter, komijnzaad en de spruiten toe en bak dit rustig tot de spruiten beetgaar zijn.
Stap 4:
Hak de cashewnoten grof en bak 1 minuut met de spruiten mee.
Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Stap 1:
Zet de ovenschaal met de zalm in de oven en stel de oven in.
Circulatie Grill 200ºC
bereidingstijd 13-15 minuten
Stap 2:
Snijd ondertussen de chilipeper in dunne ringen en verwarm de spruiten.
Stap 3:
Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de chilipeper en de gebakken spruiten met de cashewnoten.