Zalm met ahornsiroop, chili en spruiten

VisOvenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 450 g zalmfilet met vel zonder graten
  • 50 ml ahornsiroop
  • ½ teentje knoflook
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ el Dijonmosterd
  • ¼ tl chilivlokken
  • Sap van ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • 50 g spruiten
  • 50 g paarse spruiten
  • 20 g geroosterde cashewnoten
  • ½ teentje knoflook
  • ¼ tl komijnzaad
  • 10 g boter
  • 1 chilipeper

Supplies

  • Maatbeker
  • Ovenschaal
  • Staafmixer

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Zalm

Stap 1:
Doe de knoflook, chilivlokken, kaneel, mosterd en ahornsiroop in een maatbeker.

Stap 2:
Draai met behulp van een staafmixer tot een gladde saus en voeg langzaam de olie toe.

Stap 3:
Breng op smaak met citroensap, peper en zout en meng nogmaals goed door.

Stap 4:
Leg de zalm in een ovenschaal schenk er de ahornmarinade overheen en laat dit 20 minuten marineren.

Stap 5:
Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 200ºC

 

Spruiten

Stap 1:
Maak de spruiten schoon en halveer ze.

Stap 2:
Pel en hak de knoflook en doe deze in de pan met een scheutje olie en fruit de knoflook kort aan.

Stap 3:
Voeg nu de boter, komijnzaad en de spruiten toe en bak dit rustig tot de spruiten beetgaar zijn.

Stap 4:
Hak de cashewnoten grof en bak 1 minuut met de spruiten mee.

Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren

Stap 1:
Zet de ovenschaal met de zalm in de oven en stel de oven in.

Circulatie Grill             200ºC
bereidingstijd             13-15 minuten

Stap 2:
Snijd ondertussen de chilipeper in dunne ringen en verwarm de spruiten.

Stap 3:
Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de chilipeper en de gebakken spruiten met de cashewnoten.