De bereidingstijd is ca. 60 minuten.
Zalm
Stap 1: Doe de knoflook, chilivlokken, kaneel, mosterd en ahornsiroop in een maatbeker.
Stap 2: Draai met behulp van een staafmixer tot een gladde saus en voeg langzaam de olie toe.
Stap 3: Breng op smaak met citroensap, peper en zout en meng nogmaals goed door.
Stap 4: Leg de zalm in een ovenschaal schenk er de ahornmarinade overheen en laat dit 20 minuten marineren.
Stap 5: Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 200ºC
Spruiten
Stap 1: Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Stap 2: Pel en hak de knoflook en doe deze in de pan met een scheutje olie en fruit de knoflook kort aan.
Stap 3: Voeg nu de boter, komijnzaad en de spruiten toe en bak dit rustig tot de spruiten beetgaar zijn.
Stap 4: Hak de cashewnoten grof en bak 1 minuut met de spruiten mee.
Stap 5: Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Stap 1: Zet de ovenschaal met de zalm in de oven en stel de oven in.
Circulatie Grill 200ºC bereidingstijd 13-15 minuten
Stap 2: Snijd ondertussen de chilipeper in dunne ringen en verwarm de spruiten.
Stap 3: Haal de zalm uit de oven en bestrooi met de chilipeper en de gebakken spruiten met de cashewnoten.