Zalm, jonge groenten en asperges

45 minutenVisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 100 gram doperwten
  • 100 gram tuinbonen
  • 100 gram sugar snaps
  • 4 witte asperges
  • 4 zalmfilets van 125 gram
  • Jonge groenten
  • Aspergelinten
  • Peper
  • Zout
  • Limoen

Supplies

  • Dunschiller
  • Rasp
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 45 minuten.

 

Bereidingswijze

Salade

Stap 1:

Leg de groenten in de stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Stomen        100C
Tijdsduur     2 minuten

Stap 2:

Schil de asperges en snijd met een dunschiller linten van de asperges. Bewaar de aspergelinten op het aanrecht.

Stap 3:

Laat de groenten op het aanrecht afkoelen.

 

Serveren

Stap 1:

Leg de zalmfilets op een ingevette stoomovenpan met gaatjes en zet in de stoomoven.
Temperatuur       70C
Tijdsduur             10 minuten

Stap 2:

Meng de groenten met de aspergelinten en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Stap 3:

Schep de groentesalade in het midden van het bord en leg er een zalmfilet op.

Stap 4:

Rasp wat limoen over de zalm en lepel er wat olijfolie omheen.