Winterse worteltaart met kaneelkruimels

Winterse worteltaart met kaneelkruimels

Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredients

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram patentbloem
  • 160 gram kristalsuiker
  • 15 gram kaneel, gemalen
  • Snuf zout
  • 200 gram wortel
  • 4 eieren
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 300 ml olie
  • Snuf zout
  • 5 gram kaneel

Supplies

  • Dunschiller
  • Rasp
  • Springvorm
  • Snijplank
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng de ingrediënten voor de kaneelkruimels in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Zet tot verder gebruik in de koelkast.

Stap 2:
Schil en rasp de wortel en meng met de overige ingrediënten tot een samenhangend deeg voor de taart.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 160 ºC.

Stap 4:
Vet een quichevorm in. Druk het deeg in de vorm en verdeel de kaneelkruimels erover. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven.

Stand: Hetelucht Plus 160 ºC, gedurende 40 minuten

Stap 5:
Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Stap 6:
Serveer de worteltaart met een bolletje vanille-ijs.