Vruchtenbrood

Vruchtenbrood

FruitOvenMakkelijk

Ingredients

Vruchtenmengsel
  • 175 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 175 gram gedroogde abrikozen of vijgen, fijngesneden
  • 175 gram gedroogde pruimen (pruneaux), fijngesneden
  • 325 gram rozijnen
  • 2 eetlepel rum
  • 4 eetlepel sinaasappellikeur
Voor het deeg
  • 100 gram honing
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel rum
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Supplies

  • Kom
  • Oven

De bereidingstijd is ca. 4 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Meng alle ingrediënten voor het vruchtenmengsel en laat het afgedekt ongeveer 3 uur intrekken.

Stap 2:
Roer de honing en eieren romig en voeg de rum, kaneel en kruidnagelpoeder toe. Roer vervolgens de met bakpoeder gemengde bloem erdoorheen.

Stap 3:
Spatel het vruchtenmengsel door het beslag.

Stap 4:
Doe het beslag in een ingevette, met bakpapier beklede rechthoekige vorm en bak het bruin. Laat het, na het afkoelen, ongeveer een week verpakt in aluminiumfolie staan.

Hetelucht Plus          150-170 C
Inschuifhoogte         1e van onderen
Tijdsduur                   55-65 minuten