Victoria Sandwich

Victoria Sandwich

25-30Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 300 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 325 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 el pijnboompitten
  • 125 ml slagroom
  • 150 g frambozenjam
  • 150 g frambozen
  • poedersuiker, om te bestrooien

Benodigdheden

  • Garde
  • Rooster
  • Keukenmachine
  • Springvorm

De bereidingstijd is ca. 25 tot 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1.
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met 300 g suiker en vanillesuiker luchtig en bleekgeel. Klop de eieren los. Voeg de eieren al kloppende beetje voor beetje toe. Klop er het bakmeel door.

Stap 2.
Verdeel het cakebeslag over 2 ingevette springvorm (20 cm ø). Bestrooi 1 cake met de pijnboompitten. Bak de cakes in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is met een houten satéprikker. Als deze er droog uitkomt nadat hij in het midden van de cake is gestoken, is de cake gaar.

Stap 3.
Laat de cakes 10 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.

Stap 4.
Klop de slagroom met de laatste 25 g suiker stijf.

Stap 5.
Leg de cake zonder pijnboompitten omgekeerd op een schaal, druk eventueel iets plat. Verdeel er de jam, slagroom en frambozen over.

Stap 6.
Leg de andere cake met pijnboompitten boven op de andere cake. Bestrooi met een dikke dons poedersuiker en garneer met nog wat frambozen.
Op deze klassieke Victoria sandwich kun je eindeloos variëren. Met je favoriete jam, zomerfruit en mascarpone in plaats van slagroom of amandelschaafsel in plaats van pijnboompitten bijvoorbeeld.