Venkel met walnoot-vinaigrette
De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.
Bereiding
Stap 1: Reinig de venkelknollen. Snijd het fijne venkelkruid eraf en houd het apart. Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen. Snijd de knol in partjes en leg deze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
Stap 2: Meng de witte wijn, de vermout en de groentebouillon. Doe dit mengsel bij de venkel. Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe en bereid het geheel.
Instellingen stoomoven Temperatuur 100°C | 120°C Tijdsduur 12-15 minuten | 6-8 minuten
Stap 3: Rooster de walnoten op de kookplaat in een pan zonder vet. Hak de noten grof. Kook een ei (hard) en hak ook het ei in stukjes.
Stap 4: Maak van alle overige ingrediënten een vinaigrette en verdeel deze over de venkel. Strooi de walnoten en de eiblokjes erover. Serveer het gerecht warm. Op warme dagen is het gerecht ook koud heerlijk.