Venkel met walnoot-vinaigrette

Venkel met walnoot-vinaigrette

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 3–4 venkelknollen
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml droge vermout
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 4–6 peperkorrels
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte balsamico-azijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel gehakte peterselie

Supplies

  • Koekenpan
  • Stoomoven
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 tot 40 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Reinig de venkelknollen. Snijd het fijne venkelkruid eraf en houd het apart. Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen. Snijd de knol in partjes en leg deze in een stoomovenpan zonder gaatjes.

Stap 2:
Meng de witte wijn, de vermout en de groentebouillon. Doe dit mengsel bij de venkel. Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe en bereid het geheel.

Instellingen stoomoven
Temperatuur             100°C | 120°C 
Tijdsduur                   12-15 minuten | 6-8 minuten

Stap 3:
Rooster de walnoten op de kookplaat in een pan zonder vet. Hak de noten grof. Kook een ei (hard) en hak ook het ei in stukjes.

Stap 4:
Maak van alle overige ingrediënten een vinaigrette en verdeel deze over de venkel. Strooi de walnoten en de eiblokjes erover.
Serveer het gerecht warm. Op warme dagen is het gerecht ook koud heerlijk.