Uramaki sushi – met zalm, groene asperge en geitenkaascrème
Ingredienten
- 135 gram gezuurde sushirijst
- handazijn (80 gram Japanse rijstazijn mengen met 2,5 dl water)
- 1 norivel
- 25 gram wasabipasta
- 5 gram witte en zwarte sesamzaadjes, geroosterd
- 1 groene asperge
- 10 gram geitenkaascrème
Benodigdheden
- Huishoudfolie
- Sushimatje
Stap 1:
Leg een vel plastic folie op het sushimatje en verdeel hierop de rijst, met behulp van een lepel, in een rechthoek van 18 cm x 8 cm. Druk de rijst goed aan.
Stap 2:
Leg een norivel van 18 cm x 8 cm op de rijst. Bevochtig de nori licht met handazijn.
Stap 3:
Strijk een beetje wasabi in het midden van het norivel, over de hele lengte. Leg hier de zalm, asperge en geitenkaascrème op.
Stap 4:
Rol de sushi strak op en duw hem in een vierkant met behulp van de sushimat.
Stap 5:
Rol de sushi door de geroosterde sesamzaadjes en snijd de rol in 8 gelijke stukken.