Uramaki sushi – met zalm, groene asperge en geitenkaascrème

Uramaki sushi – met zalm, groene asperge en geitenkaascrème

10 minutenVisGemiddeld
Dit recept is voor 8 stukjes sushi

Ingredients

  • 135 gram gezuurde sushirijst
  • handazijn (80 gram Japanse rijstazijn mengen met 2,5 dl water)
  • 1 norivel
  • 25 gram wasabipasta
  • 5 gram witte en zwarte sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 groene asperge
  • 10 gram geitenkaascrème

Supplies

  • Huishoudfolie
  • Sushimatje

De bereidingstijd is ca. 10 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Leg een vel plastic folie op het sushimatje en verdeel hierop de rijst, met behulp van een lepel, in een rechthoek van 18 cm x 8 cm. Druk de rijst goed aan.

Stap 2:
Leg een norivel van 18 cm x 8 cm op de rijst. Bevochtig de nori licht met handazijn.

Stap 3:
Strijk een beetje wasabi in het midden van het norivel, over de hele lengte. Leg hier de zalm, asperge en geitenkaascrème op.

Stap 4:
Rol de sushi strak op en duw hem in een vierkant met behulp van de sushimat.

Stap 5:
Rol de sushi door de geroosterde sesamzaadjes en snijd de rol in 8 gelijke stukken.