Uramaki sushi – met tonijn, avocado en komkommer

Uramaki sushi met tonijn, avocado en komkommer

VisGemiddeld

Ingredienten

  • 135 gram gezuurde sushirijst
  • handazijn (80 gram Japanse rijstazijn mengen met 2,5 dl water)
  • 1 norivel
  • 25 gram wasabipasta
  • ΒΌ avocado, in reepjes
  • 20 gram tonijnreepjes
  • 30 gram komkommerreep

Benodigdheden

  • Sushimatje

Stap 1:
Leg een vel plastic folie op het sushimatje en verdeel hierop de rijst, met behulp van een lepel, in een rechthoek van 18 cm x 8 cm. Druk de rijst goed aan.

Stap 2:
Leg een norivel van 18 cm x 8 cm op de rijst. Bevochtig de nori licht met handazijn.

Stap 3:
Strijk een beetje wasabi in het midden van het norivel, over de hele lengte. Leg hier de tonijn, komkommer en de avocadoreepjes op.

Stap 4:
Rol de sushi strak op en duw hem in een vierkant met behulp van de sushimat.

Stap 5:
Rol de sushi door de furikake en snijd de rol in 8 gelijke stukken